sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Maailman suurin miekkavalas ( luontokuvaus)


Dpreview kamerasivusto esittelee WLP:n parhaat ja erityisesti kisan voittajan norjalaisen Audun Rikardsenin kuvan miekkavalaasta, joka on oppinut tunnistamaan troolarin koneen äänen ja vinssin kitinän kun verkkoa nostetaan laivaan ja siitä putoilee erillaista huonosti tarttunutta merenelävää.
Niinpä kuvaaja sai luvan uida snorkkelissa ja märkäpuvussa alusten lähellä käyttäen puoliupotteista kameran vedenalaissuojaa, jolla sai kuvattua tämän kuvan. Vaikuttava kuva, jos on totta.
Liian monet tämän kilpailun kuvista ovat olleet feikkejä. Kuuluisin ehkä aidassa olevan portin yli loikkaava espanjalainen susi. Se osoittautui kesyksi ja oli opetettu temppuun. Hiukan samaa sarjaa kuin rajavartioston täytetty susi joka eräs 
onneton luontokuvaaja Suomessa vei metsään ja puolukkavarvikkoon.
-
Kalastustroolarit ovat noin 22-30 meträ pitkiä.
Kuvan perusteella miekkavalas olisi jopa 30 metriä metriä pitkä.
(lähde Wiki) 
Miekkavalasuros painaa 7–10 tonnia ja on 7–9,8 metriä pitkä. Naaras painaa 4–6 tonnia ja on noin 6,4 metrin pituinen.-
Jokin tässä ei täsmää. Toki olen pessimisti ja epäluuloinen useimmiten faktana väitettyn suhteen. Go figure eli jokainen päättää itse, mihin tässäkin uskoo. En siis väitä, että kuva olisi feikki mutta Photoshoppia osavana sanoisin, että JOS valaan kokoa olisi haluttu suurentaa, se olisi veden rajapinnan takia todella helppoa.

Kuva Audun Rikardson, kuvakaappaus kuvakritiikkiä varten Dpreview.comSpekulointia. Toisaalta mitä väliä sillä on - minkäkokoinen valas on..ainoa, joka nykii minua on mahdollinen väärennös.

Jos laivan mittasuhteet otetaan huomioon valas voisi olla tämänkokoinen

Kävi siinä paatin alla kuulemme pari muutakin, toinen toistaan suurempaa....Kaappaus Dpreview sivulta