tiistai 21. marraskuuta 2017

Tappajat bikineissä



Lueskelin CNN pikku-uutisia ja vaikka Trumpin nimi saa aikaan oksennusrefleksin, huomasin kuitenkin, että hän oli jäädyttänyt esityksen trofeiden / trophyjen tuomisen vapauttamisesta USA:han. Tuo tarkoittaa sitä, että upporikas amerikkalainen ei saa vieläkään tuoda olohuoneensa seinälle kirahviparan täytettyä päätä.
Donaldille lienee joku sanonut, ettei Obaman aikaansaaman kiellon purku kuullosta hyvältä. Eläinten murhaamista Afrikassa tuo ei toki lopeta.
-
Ns. metsästyksen alalaji on jousella tappaminen. Suomessa se touhu metsällä on vahvassa nousussa ja iloiset miehet ja naiset juoksevat skutassa suhauttamassa nuolella syyttömiä eläimiä hengiltä - koska heistä on kivaa katsoa, miten jänis tempoilee kiljuen falsetilla kuolonkouristuksissaan.


Kuvassa oli ukko ja pikkuinen 
apina nuolessa roikkumassa.

Olen kuvannut erinäköisten ja eriasteisessa kännissä olevien isokenkäisten metsästystä muutaman kerran. Oli senverran inhottavaa touhua, että niille keikoille ei meinannut löytyä kuvaajaa. Kaiken huippu lienee CalleGustaan ja Kekkosen fasaanijahti eikun -lahti 1975? Suomessa. Siellä en ollut - mutta paikalla ollet kollegat kertoivat sadoista tapetuista linnuista yhdessä läjässä. Saanen sanoa, hyi helvetti.
-
Jousisetiä ja tätejäkin on Suomessa viljalti ja he tekevät myös matkoja kehitysmaihin nauttimaan tappamisesta. Kymmenkunta vuotta sitten tein aiheesta bloggauksen kuvien kera. Kuvassa oli vaikkapa ukko pikkuinen apina nuolessa roikkumassa ja murhaajalla leveä hymy naamalla. Sain niin raivokkaan palautteen ja niin monta tappouhkausta -jopa metsästäjäjärjestöiltä - että nyt en näytä kuvia kansalaisistamme hauskan harrastuksen parissa - vaan amerikkalaisia jousimetsästyssankarinaisia.


HUOM! Jokainen kuva alla on varastettu netistä. Myönnän sen avoimesti. Voit ilmoittaa poliisille. Minua inhottaa tämä case niin, että otan rapsut kuvottavan asian paljastamisesta ihan mielellään ja tämä taitaa olla ensimmäisiä - ellei ensimmäinen kerta - kun otan kuvia netistä blogiini ilman lupaa, saattaa olla viimeinenkin.

#metoo on leimannut ja leimaa kiihtyvällä vauhdilla kaikki miehet kähmiviksi sioiksi. Lapsia menee pesuveden mukana ja naisten viha meitä kohtaan lainehtii rajuna. Naiset ovat saaneet pyhimyksettären neonkiekuran päänsä päälle. Ilmiantoja rapisee ja potkuja duunista satelee.
Yhä useammalle naiselle muistuu mieleen aivan varmana - 70 luvulta, miten se ja se mies joka ei totellut heti eka käskyllä aloittaa talvirenkaanvaihtoa - on ihan varmasti ottanut tissistä kiinni. Moni on varmasti niin tehnytkin, mutta ei taatusti jokainen mies. Tällä kyttäys- ja kärytys ja solvauskampanjallako asia paranee.
-

Sosiologit tietävät hyvin - että kun ryhmää kohti hyökätään ihan oikein syytöksin, ryhmä ei suinkaan pyydä anteeksi ja ripottele kuraa niskaansa, vaan tiivistää rivinsä ja torjuu uhkaa yhdessä. Jos tasa-arvon todella halutaan tulevan, sen aikaansaamiseen pitää saada naisetkin mukaan, vaikka nyt aluksi menemällä armeijaan ja kuolemalla meidän miesten kanssa suht samanikäisenä raskaaseen, vaaralliseen ja inhottavaan duuniin, jotka me ukkelit joudumme tekemään puolestanne..
-

20 vuotta sitten kerrostalossa Töölössä oli paskaputki hajonnut poikki. Kun tulin paikalle kuvaamaan, asiaa korjasi 20 asteen pakkasessa setä - kainalossaan kymmenien kilojen korjausosa, jota hitsasi kiinni. Ukko oli lanteitaan myöten haisevassa ja höyryävässä ulosteliemessä. Siskot...koska te menette tämän maailman sontakuoppiin duuniin?
Hyvätkin miehet menevät nyt collateral damagena montun reunalle...kuten menevät silloin kun siskot päättävät viedä yksintuumin mieheltä lapset ja etäännyttää heidät mieheen kohdistetulla perusteettomalla insestisyytteellä.

-
Kuvissa alla on tappajia, joista jokaista lienee kuvan kellistynyt uroseläin purrut peppuun ja katsonut kiimaisesti, koska on elukka saanut nuolesta? Saivat siat siis ansionsa mukaan?
Dystopia, me ukkelit juostaan pakoon puskissa ja rouvat ampuu nuolia selkään pystyyn.







Bloggaus on linkitetty Suomen metsästäjäliiton toimihenkilöille, heidän työryhmilleen ja toimikunnilleen ym. yhteensä noin 55 henkilöä. Lisäksi hamuilen kuolemantuomiota ja linkitin Naisasialiitto Unionille.
Mutta mieluiten vain hamarapuolella nättiin naamaani kiitos.

4 kommenttia:

BäätRyyd kirjoitti...

"Bloggaus on linkitetty Suomen metsästäjäliiton toimihenkilöille, heidän työryhmilleen ja toimikunnilleen ym. yhteensä noin 55 henkilöä. Lisäksi hamuilen kuolemantuomiota ja linkitin Naisasialiitto Unionille.
Mutta mieluiten vain hamarapuolella nättiin naamaani kiitos."

Kyllähän kettutytöt ja muut eläinsuojelijat ovat metsästäjille yms jo valitelleet turhaa tappamista ja verestä ja tappamisesta nauttimista.
He puolustautuvat että riista on luomua, metsästys tapahtuu lain ja asetusten mukaan ja on valvottua.
Tarvitaan metsästyskortti ja väärinkäytösten määrä on pieni.

Luontorikoksia kuitenkin paljastuu kokoajan.
Ne ovat maalaisjärjellä ajatellen aina törkeitä, vaikkei lain mukaan olisi edes rikoksia. Ahneudesta, laiskuudesta ja välinpitämättömyydestä suurin osa johtuu.
Susia ajetaan karhua kiusataan , ilveksiä ja ahmoja kivitetään.
Kettu saa olla aika rauhassa, mutta kyyt tapetaan armotta.

Sen sijaan tuo bikiniosasto on varmasti todella irvokas.
Barbie ampui Bambin, varsijousella, nuolella, joi verta
ja hymyili tissit töröllään kuvassa.
Melko syvällistä.

Jore Puusa kirjoitti...

Kenenkään ei enää tarvitse metsästää pysyäkseen hengissä. Eläimiä on yhä vähemmän. Ihmettelen miten luonto pysyi kunnossa satoja tuhansia vuosia ilman metsästäjiä, he kun mielestään sitä pystyssä pitävät valikoidulla tappamisella.
Mutta touhua olen katsonut vierestä ja tappamisesta nauttimisesta siinä on kyse, paljaasti ja kokonaan.

Anonyymi kirjoitti...

Maailman pitää muuttua. Ja meidän pitää ajaa sitä muutosta Anon1000

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Kiitos linkistä. Mitä tulee Afrikan nk. trofeemetsästykseen, niin en itse pidä sitä oikeana metsästyksenä, enkä olisi itse kiinnostunut sinne matkustamaan muuten kuin kameran kanssa. Mutta silti kannatan sen jatkamista Afrikan luonnon vuoksi.

Afrikassa luonnolla on sikäläisten maanomistajien keskuudessa arvo ainoastaan, kun sen voi mitata rahassa. Koska trofeemetsästys tuo heille rahaa, he ovat valmiita panostamaan alkuperäisen luonnon säilyttämiseen. Tästä on erittäin positiivisia kokemuksia mm. Namibiassa, jossa trofeemetsästyksen sallimisen jälkeen eläinkannat lähtivät jyrkkään kasvuun. Kun taas niissä maissa, joissa trofeemetsästys kiellettiin, kävi juuri päinvastoin.

Kun maanomistaja ei saa enää tuloja luonnosta, hän raivaa sen pois tieltään ja siirtyy laiduntamaan karjaa tai viljelemään esimerkiksi kaakaota. (Mm. Fazerin tarvitsemasta kaakaosta 75 prosenttia tulee epäeettisiltä luontoa tuhoavilta kaakaoplantaaseilta.)
Tällöin he myrkyttävät kissaeläimet saalistamasta karjaa ja tappavat norsut viemästä arvokasta juomavettä.

Erittäin iso osa Afrikan maapinta-alasta on yksityismaita, joten jos trofeemetsästys kielletään, luonto tulee köyhtymään ja kuihtumaan olemattomiin.

Valokuvausturismi on hyvä lisä, mutta se ei pysty korvaamaan trofeemetsästystä kokonaan. Yksi metsästäjä tuo maahan huomattavasti enemmän rahaa kuin tavallinen turisti, joten sen rahamäärän korvaamiseksi tarvittaisiin huomattavasti enemmän turisteja, mikä taas olisi hiilijalanjäljen kannalta melko huono asia. Ja tavalliset turistit haluavat mahdollisimman suuren lajikirjon, joten he tulevat jatkossakin suosimaan isoja kansallispuistoja. Eikä se silloin ratkaisisi yksityismaanomistajakysymystä.

Mikäli heille ei tule rahaa luonnosta, luonto tulee häviämään. Ja se olisi todella ikävä asia.

Ja mitä tulee jousimetsästykseen, niin moderni metsästysjousi leikkuukärjillä on erittäin tehokas ase. Mielikuva lasten katajajousesta kannattaa heittää romukoppaan.

Toki sitä pitää osata käyttää ja pitää etäisyydet lyhyinä. Leikkuukärki viiltää isot verisuonet auki ja eläin kuolee hyvin nopeasti verenhukkaan. Se vaatii toki käyttäjältään enemmän harjaantumista ja kykyä päästä riittävän lähelle. Jousi on myös varsin äänetön, eikä häiritse ympäristöä. Se ei myöskään pilaa lihaa lainkaan. Kiväärin luoti vaurioittaa kudosta haavakanavan ympärillä.

Mikäli haluaa syödä lihaa, niin riista on varmasti se eettisin vaihtoehto. Ja lähiruokana myös eettisempi kuin kaukomailta rahdatut kasvikset. Itse metsästän elääkseni, sillä meidän perheemme syö pääasiallisesti parin kilometrin säteeltä hankittua riistaa ja järvikalaa. Sienet ja marjat tulevat myös lähimetsistä. Kasviksista osa tulee omalta kasvimaalta. Valitettavasti peltopinta-ala ei vielä riitä omavaraisuuteen, mutta sitä kohti räpistellään.

Ymmärrän hyvin, että esimerkiksi vegaaneilla voi olla eettinen syy lihansyönnin vastustamiseen, mutta silloinkin kannattaa ottaa huomioon myös muut seikat.

Kaukomatkailu on hiilijalanjäljen kannalta varsin huono asia.
Tupakointi tuhoaa sademetsiä varsin tehokkaasti.
Suklaasta iso osa tuotetaan luontoa kohtuuttomasti rasittavilla plantaaseilla.
Kaukomailta rahdatut kasvikset eivät ole se eettisin vaihtoehto.

Ja jos syö lihaa, niin metsästyksen vastustaminen ei ole erityisen loogista. Tehotiloilla eläinten olot ovat varsin huonot verrattuna metsään.

Itse pyrin kohti omavaraistaloutta ja lähiruoka-ajattelua. Vielä siihen on hyvin paljon matkaa ja välillä tulee sorruttua myös huonoihin valintoihin. Mutta metsästys ja kalastus ovat tärkeitä maassa, jossa kasvukausi on varsin lyhyt. Vegaanisuus toimisi paremmin tropiikissa.


Ystävällisin terveisin,

Kai Tikkunen
Järjestötiedottaja / Informatör / Public Relations Officer
Suomen Metsästäjäliitto – Finlands Jägarförbund r.y.