tiistai 14. marraskuuta 2017

Avoin kirje Paavo Väyryselle

Hei Paavosetä, Joresetä tässä.
Tiemme ovat kulkeneet rinnakkain kohta 40 vuotta. 
Olen lehtikuvannut sinua satoja kertoja. Olit ulkoministerinä käymässä Afrikassa. Koukattiin krokotiilifarmille ja traktorinvalmistusta katsomaan. Kadotin sinut Victorian putouksilla ja ehdin jo pelätä - että olit joutunut krokon aamiaiseksi. Kerro heti, missä olit piilossa!
-
Sitä ennen ja senjälkeen olen kuvannut sinua tilauksesta ja tilauksetta eduskunnassa, kymmenillä valtiovierailuilla, presidentinvaalikampanjoissasi, marja- ja omppuproggiksissasi ja pohjoisessa kansanopistossasi maskeerattuna milloin keneksikin..
-
Ajoittain tuntui, ettemme minä ja kollegani muita kuvannetkaan.
Olet ottanut vastaan karvalakkilähetystöjä ministerinä ja kansaedustajana. Ollaan oltu istumassa tupailtoja pirttipöydissä kittaamassa kuudettatoistatuhatta kahvikupillista.
-
Olet ollut saunassa japanilaisen kollegasi kanssa ja mehulla jokilaivalla Tansaniassa. Kaikkialla siellä olen uskollisesti kuvannut sinua KePun lehdille ja valtakunnanmedialle -- Neuvostoliiton mediaa unhoittamatta. Olen kuvannut metrin kirjapinon, jonka luit yhdessä viikonlopussa ja kuvasin sinut syömässä makkaraa naama vinossa, (
josta suutuit minulle hiukan, koska olit aiemmin kertonut medialle terveistä ruokailutavoistasi).
-
Olen istunut lähelläsi finskin koneessa, kun nipistit lentoemoa ihan hiukan pepusta ja kuulin, miten Libanonissa kehuit UPIN naiskuvaajaa aikalailla hm....hauskasti.
-
Olen kuvannut sinua tohtorinhatussa ja grilliessussa, kansallispuvusta 
tanhukiertueella puhumattakaan. Taivahan talikynttilät,  miten paljon kivaa kuvakamaa yhdestä miehestä.
-
Ja tänään sitten olit positiivisin kommentein kuorrutettuna janitskinrikollisen "
Mitä Vittua" lehdessä, jossa olin käymässä viikottaisella varastettujen lehtikuvien kokoamisreissullani. Paavo hei, se on se viimeinen paikka olla esillä. Toki ymmärrän, että Teitä on siinä kaksi epätoivoista pressaehdokasta mutta....
Ihminen, joka alkaa näkyä naamallaan ultrarasistien venäjävetoisessa fasistimediassa on pelinsä pelannut, eikä taitavakaan poliitikko sellaisesta kölinalituksesta enää selviä puhtain paperein. Tuo on karmea moka.

Paavo hyvä, kymmeniä vuosia politiikkaa on kulunut ja kuten meille kaikille ukkeleille (
minullekin tässä blogissa) käy, olet sinäkin menettänyt arvostelukykysi. Luovuhan jo, silloin  sinut ehkä muistetaan ihan OK poliitikkona, joka teki valtavasti töitä. Rupeaisit Vuokon kaa eläkepäiville, ennenkuin teet itsestäsi naurunalaisen höperön papparaisen, josta jää näkyville enää tunkkainen narsismi. Niin on käynyt Robert Mugabelle ja monelle muulle, jotka eivät kyenneet luopumaan vallasta ja katseiden polttopisteessä olemiselta.
-
Paavo on ollut minulle jopa opetuksen lähdemateriaalia.Ensimmäisiä Paavovetojani TS:ssä noin 1976? Nuo lapsetkin ovat varmaan jo vanhainkodissa. Yleisö karttaa 59 metrin päähän ihankuin Suomessa oltaisiin.

HUOM! kaikkien kuvien © copyright Jore Puusa. Lainaaminen tai käyttö ilman lupaa ehdottomasti kielletty.

Paavo ja lätsä. Tarjosi kaffeetkin miekan saamisen kunniaksi. Öögat tsiigaavat vielä sinne suntänne.Tai kuten turkulaiset hauskasti? sanovat: "toine silmä kattoo Virusmäkkeen ja toine persläppeen"

Paavo osasi PR pelin jo kymmeniä vuosia sitten. Pitäiskö paljastaa? kummalla oli isompi, nipponin ulkoministeriukkelilla vai puavolla. Enpäs paljastakaan, se on #metoo case äkkiä.


Paavo tykkäsi myös naisista, eikä vain krokotiileistä. Saattoi olla, että tykkäsi pari kertaa hiukan liikaakin. Mutta sellaista sattuu paremmissakin perheissä.

...ja se eeppinen makkarakuva. Minä kuvasin ja muutama muukin kollega. Ja nyt paljastus. En ole varma, onko tämä minun ottamani. Minulle on kolme melko samanlaista versiota, joista yksi on omani. Bylinet puuttuvat. Hyvä kollega, kerro onko tämä sinun eli kenen versio, koska aion käyttää tätä Paavoa lehtikuvauksen oppikirjassani malliesimerkkinä eettisestä sekasotkusta.