tiistai 14. marraskuuta 2017

Avoin kirje Paavo Väyryselle

Hei Paavosetä, Joresetä tässä.
Tiemme ovat kulkeneet rinnakkain kohta 40 vuotta. 
Olen lehtikuvannut sinua satoja kertoja. Olit ulkoministerinä käymässä Afrikassa. Koukattiin krokotiilifarmille ja traktorinvalmistusta katsomaan. Kadotin sinut Victorian putouksilla ja ehdin jo pelätä - että olit joutunut krokon aamiaiseksi. Kerro heti, missä olit piilossa!
-
Sitä ennen ja senjälkeen olen kuvannut sinua tilauksesta ja tilauksetta eduskunnassa, kymmenillä valtiovierailuilla, presidentinvaalikampanjoissasi, marja- ja omppuproggiksissasi ja pohjoisessa kansanopistossasi maskeerattuna milloin keneksikin..
-
Ajoittain tuntui, ettemme minä ja kollegani muita kuvannetkaan.
Olet ottanut vastaan karvalakkilähetystöjä ministerinä ja kansaedustajana. Ollaan oltu istumassa tupailtoja pirttipöydissä kittaamassa kuudettatoistatuhatta kahvikupillista.
-
Olet ollut saunassa japanilaisen kollegasi kanssa ja mehulla jokilaivalla Tansaniassa. Kaikkialla siellä olen uskollisesti kuvannut sinua KePun lehdille ja valtakunnanmedialle -- Neuvostoliiton mediaa unhoittamatta. Olen kuvannut metrin kirjapinon, jonka luit yhdessä viikonlopussa ja kuvasin sinut syömässä makkaraa naama vinossa, (
josta suutuit minulle hiukan, koska olit aiemmin kertonut medialle terveistä ruokailutavoistasi).
-
Olen istunut lähelläsi finskin koneessa, kun nipistit lentoemoa ihan hiukan pepusta ja kuulin, miten Libanonissa kehuit UPIN naiskuvaajaa aikalailla hm....hauskasti.
-
Olen kuvannut sinua tohtorinhatussa ja grilliessussa, kansallispuvusta 
tanhukiertueella puhumattakaan. Taivahan talikynttilät,  miten paljon kivaa kuvakamaa yhdestä miehestä.
-
Ja tänään sitten olit positiivisin kommentein kuorrutettuna janitskinrikollisen "
Mitä Vittua" lehdessä, jossa olin käymässä viikottaisella varastettujen lehtikuvien kokoamisreissullani. Paavo hei, se on se viimeinen paikka olla esillä. Toki ymmärrän, että Teitä on siinä kaksi epätoivoista pressaehdokasta mutta....
Ihminen, joka alkaa näkyä naamallaan ultrarasistien venäjävetoisessa fasistimediassa on pelinsä pelannut, eikä taitavakaan poliitikko sellaisesta kölinalituksesta enää selviä puhtain paperein. Tuo on karmea moka.





Paavo hyvä, kymmeniä vuosia politiikkaa on kulunut ja kuten meille kaikille ukkeleille (
minullekin tässä blogissa) käy, olet sinäkin menettänyt arvostelukykysi. Luovuhan jo, silloin  sinut ehkä muistetaan ihan OK poliitikkona, joka teki valtavasti töitä. Rupeaisit Vuokon kaa eläkepäiville, ennenkuin teet itsestäsi naurunalaisen höperön papparaisen, josta jää näkyville enää tunkkainen narsismi. Niin on käynyt Robert Mugabelle ja monelle muulle, jotka eivät kyenneet luopumaan vallasta ja katseiden polttopisteessä olemiselta.
-
Paavo on ollut minulle jopa opetuksen lähdemateriaalia.



Ensimmäisiä Paavovetojani TS:ssä noin 1976? Nuo lapsetkin ovat varmaan jo vanhainkodissa. Yleisö karttaa 59 metrin päähän ihankuin Suomessa oltaisiin.

HUOM! kaikkien kuvien © copyright Jore Puusa. Lainaaminen tai käyttö ilman lupaa ehdottomasti kielletty.

Paavo ja lätsä. Tarjosi kaffeetkin miekan saamisen kunniaksi. Öögat tsiigaavat vielä sinne suntänne.Tai kuten turkulaiset hauskasti? sanovat: "toine silmä kattoo Virusmäkkeen ja toine persläppeen"

Paavo osasi PR pelin jo kymmeniä vuosia sitten. Pitäiskö paljastaa? kummalla oli isompi, nipponin ulkoministeriukkelilla vai puavolla. Enpäs paljastakaan, se on #metoo case äkkiä.


Paavo tykkäsi myös naisista, eikä vain krokotiileistä. Saattoi olla, että tykkäsi pari kertaa hiukan liikaakin. Mutta sellaista sattuu paremmissakin perheissä.





...ja se eeppinen makkarakuva. Minä kuvasin ja muutama muukin kollega. Ja nyt paljastus. En ole varma, onko tämä minun ottamani. Minulle on kolme melko samanlaista versiota, joista yksi on omani. Bylinet puuttuvat. Hyvä kollega, kerro onko tämä sinun eli kenen versio, koska aion käyttää tätä Paavoa lehtikuvauksen oppikirjassani malliesimerkkinä eettisestä sekasotkusta.


11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka kuvatoimistokuvaajalla voi olla copyright kuviinsa?

Jore Puusa kirjoitti...

Minulla ei ollut kirjallista sopimusta copyrightistä sen paremmin Lehtikuvan kuin Pressfotonkaan kanssa.
Monilla oli, minulla ei -- jo tästä syystä © on minun. En vaan allekirjoittanut ja asia unohtui.

Sensijaan minulla on kummankin kuvatoimiston TJ:n (kirjallinen) lupa käyttää kuviani opetustarkoituksissa ja omien juttujeni kuvituksena.

Osa ylläolevista kuvista on freelanceajoilta ja osa isyysloman ajalta, jolloin minulla on niihin tietysti © ja yksi TurunSanomien ajalta, jolloin lehtikuvaajalla oli vielä © omiin kuviinsa. Tuossa koosteessa on vain yksi kuva Lehtikuvan varsinaiselta työajalta.

Nämä ovat minun ottamiani kuvia, minulla on niihin moraaliset oikeudet, yleisnimityksenä omassa blogissani omat kuvani ovat copyrightini alla - koska ei näistä LK:n kuviaanikaan, (jos ollaan tarkkoja) saa käyttää missään ilman lupaani. Moraaliset oikeudet.

Pressfoton kuvia en voi näyttää, koska museovirasto on saanut ne Zeelandilta ja pitää niitä nyt itsellään, eikä päästä minua edes katsomaan niitä. SJL on käsitellyt asiaa kohta 4 vuotta. Lehtikuvauksen oppikirjani runko on valmis - mutta en voi kuvittaa sitä ennenkuin tiedän, saanko kuvani museovirastolta. Jos en saa - pitää keksiä jotain muuta.





Anonyymi kirjoitti...

Onks Paavolla hiuslisäke?

Anonyymi kirjoitti...

Onhan P. Väyrynen kuitenkin oman tiensä kulkija ja valopilkku tässä eduskuntatilanteessa. Nipistelyt ja asiattomuudet eivät ole hyväksyttäviä, se on totta. Mielenkiinnolla seurataan Keskustan kunniajäsenen seikkailuja! Viime aikoina on muutakin jännää tapahtunut, kuten u-käännös, kaivospipo ja takakontti. Kuvat ovat hyviä, Anonyymi 1000, että ei voi tylsäksi väittää Suomenkaan politiikkaa

Jore Puusa kirjoitti...

Onks Paavolla hiuslisäke?
----------------
Ei ole. Pekkarisella on.

Jore Puusa kirjoitti...

kuitenkin oman tiensä kulkija ja valopilkku
-----------------
Kyllä, hän on erillainen nuori. Mutta tämä MV:n lempilapseksi muuttuminen ei ennusta hyvää.

Anonyymi kirjoitti...

Oishan se hauska seurata Vanhasen ja Väyrysen kohtaaminen vaalikeskusteluissa. Mutta suap nähä tuleeko kortteja tarpeeksi Väyryselle. ANon1000

BätRyd kirjoitti...

En ole Paavo-fani, mutta yksi asia hänessä viehättää.
Se ettei kukaan koskaan pääse häneen kiinni.
Teflonia koko mies.

Lisäksi toivon, että hän pääsee pressan vaaleihin mukaan.
Kun joku keikuttaa venettä niin tulee hyviä, tai ainakin parempia väittelyitä.
Paavo on hyvä tv-väittelyissä.
Nythnän pressan vaalit ovat jo ennalta taputeltu.
Tylsät siis ja vaan instituution sääntöjen mukaan pakko pitää.
Mutta jossain radio-ohjelmassa joku politiikan tietoniekka epäili, että jos Paavo pääsee mukaan vaaleihin, hän saa Niinistön kannatuksen sen verran tippumaan, että tulee toinen kierros.
Ilman Paavoa mennään yhdellä kierroksella.

Tästä syystä Paavo saa mielestäni tulla vaaleihin mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, tämä oli kiinnostava. Sinä ja Paavo. Siinä on kaari. Kiinnostaisi kuulla lisää teidän vaiheista.
Nauratti tuo kuva, jossa ihmiset seisovat puolikaaressa kaukana.
Ja makkarakuva. MV-lehdessä esiintyminen ei kyllä tee oikeutta hänen erikoiselle persoonalleen. Todella hölmö tempaus mennä sinne.

Anonyymi kirjoitti...

MV ja Paavo! MV ja kaikki siihen liittyvä - henkilöt- saattavat olla vaarallisia. Esim Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen mielenosoitus-videot eräässä kaupungissa joillakin sivustoilla: niitä on katsottu niin monta kertaa, että paikkakunnan sanomalehti palkitsisi tekijänsä moisilla klikkimäärillä. Nyt se irtisanoo ja vastarinta rekrytoi. Paavo ja MV ne yhteen soppii.Tanhut päälle.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä mitä, kirja olisi siis tulossa?! Tahtoo heti, maksoi mitä maksoi. Mitä tulee tuohon kuvavenkoiluun niin helvetti Museovirasto, millä oikeuksilla kielletään kuvaajan mahdollisuus tuoda esille omaa osaamistaan - minkä jo lakikin antaa?

JK