sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Kusipäisyyden ylistys.Simo Häyhästä tehtiin juhlaraha.
Tällainen.
Siinä on möykky - josta osoittaa väärän merkkinen tappi.
Korpikriitikot ovat puhuneet, homma uusiksi, perkele niih.
Teksti on komea - belyi smerts. Kukaan ei toki ole varmistanut onko sanapari käytetty tapettavien puolella. Lienee sama keneltä saa 7,65 luodin otsaansa, humaus ja pimeys.
( muistettakoon että kummassakin maailmansodassa on pari tapausta - joissa luoti on kulkenut kohteen pään läpi aivopuoliskojen välistä saamatta edes päänsärkyä aikaan.)

Kansa nostaa metelin mitallista, IltaSanomia lainatakseni: " Some raivostui "

Sitten tehdään tällainen, nyt ei kukaan raivostu, koska kuvassa on vain möykky.
Kansa tykkää, koska möykystä ei sojota väärän merkkistä tappia.
Kansa on puhunut. Kyllä kansa tietää, mikä möykky on paras.
"meitän jussi tietää taeteesta kaiken se tilas viimme vuonna taimaastaki taulun taistelevista metoista ja nyt kuulimma että sama taulu on atnenum ... atenamumi siis atenomisakin. Mistä lienevät hyö tilaneet?"Jokseenkin samanlainen tilanne kuin 100 vuotisjuhlarahan suhteen. Siis sen, jossa oli näytösluonteinen punavankien teloitus..vaikka orkkiskuva oli puhdas lavastus.
Some raivostui taas ja saneli, ettei ikäviä asioita saa näyttää. Taiteilija maan alle ja ministeri taiteen tuntijaksi..."pois tommonen vaikken sitä kyllä ollut nähnyt".
No, siinä kuvassa maassa makasi yksi mukakuollut ja viisi seisoi vielä ampumatta.
Häyhä taas tappoi 500 plus venäläistä ja siitä ovat kaikki iloisia. Some ilostui, kaikki riippuu siitä kenet tappaa... Mahtoiko Häyhän joukkomurha auttaa talvisotaa voittoon?
Ei auttanut, mutta muutama suomalainen sotavanki teurastettiin ja naulattiin korsun seinään kostoksi Häyhän suorituksista. Mutta sellin paari tietää mikä on totta ja mikä helsinkin herrojen kupla.
-
Kukaan ei suunnittele muistokolikkoa ulkoministeri Erkolle, jonka taipumaton asenne sai talvisodan aikaan ja jonka sytyttyä - mies puikki ensimmäisenä pakoon Ruotsiin.
Ajattelin sitten kantaa korteni mitallikekoon.
Jotenkin tuntuu, ettei tästä tule juhlamitallia eli kolikkoa Häyhälle?