maanantai 17. lokakuuta 2016

HS tekstimainonta ja Meerin happonaama. (JSN)

HelsinginSanomat menee  liian pitkälle ja tekee sen liian röyhkeästi. Journalistin ohjeessa tekstimainonta kielletään. Kuitenkin HS julkaisee tökeröä sosiaalipornoa hapon tuhoamista kasvoista ja niille kontrastiksi kauniin kuvan kuvaajasta. Meeri Koutaniemi hauska hattu päässään taivaallisessa valossa. En ole ikinä nähnyt näin avoimen törkeää rinnastusta Suomen lehdistössä. Taustalla on Arman Alizadin ja Meeri Koutaniemen TV proggis - joka aivan avoimesti mainitaan jutun yhteydessä.
Koutaniemen pikkutytöt villinneen (oi sä olet nii kaunis)  ulkomuodon käyttäminen  jutun sisällä osana kuvitusta on ennennäkemätöntä. Kuten adjektiivien määrästä huomaat, olen kaiken tällä alalla nähneenäkin ällistynyt näin avoimesta eettisten sääntöjen rikkomisesta...
Koutaniemen ura alkoi HS:ssä hänen asetettuaan kuolemanvaaraan kaksi ympärileikattua kenialaista tyttöä. Tytöt julkaistiin tunnistettavina ja muutamassa päivässä heidän kuvansa levisivät webiin pysyvästi. Sain kymmenkunta vastausta kenialaisilta kollegoiltani kun kysyin, miltä tuntuu valkoisen naisen tullessa ja käyttäessä (omaa etuaan edistääkseen) heidän kansaansa, näyttäen alastomat tytöt sadoille miljoonille ihmisille. Vastaukset olivat kyynisestä piruilusta avoimeen raivoon. Ote. Dears Sir! How would You all feel if a native kenyan photog. came to Finland and wanted to show local inhabitants in their disgusting manners. So he shoots saturday night partying and shows some local teenagers ... a puberty girl being nude and high on drugs plus some naked teenage boys on top of her. Those boys being dead drunk and the pictures were distributed all over the world media. How would You then feel?UNESCO ja moni muu organisaatio on työskennellyt tyttöjen silvontaa vastaan vuosikymmeniä. Koutaniemi olisi voinut kuvata heidän toimintaansa tukien lajempaa organisaatiota, kuin oma itsensä on. Näin koki Suomen Unescon tiedottajakin, mutta joutui ylikävellyksi.


HS tekstimainoksessa friikiksi palanut ihminen on ohjelmallinen veto. Se on kuvana laajennettu ja karmaiseva passikuva. Visuaalisesti sen arvo on nolla, mutta kun se esitetään sakraalin Koutaniemen kivan pikku hattukuvan kontrastina, minulle (aidosti ulkomaisista ihmisistä välittävänä) tulee oksennus, eikä se taatusti tule happohyökkäyksen kohteeksi joutuneen kasvojen takia.

HS.fi/hstv on jutun lopussa selkeästi mainittuna. Mainoksen asiasta tekee insertti Meeri Koutaniemen ja Arman Alizadin "Pahan jälkeen" näyttelyyn, jonka vuorostaan linkkautuu heidän yhteiseen ohjelmaansa  
Jutussa Koutaniemi lopettaa: " Mihin me sellaista (sääliä) tarvitaan."
Jumalauta Koutaniemi. Minä säälin sinua.  Sinun HS kanavalla alkavan proggiksesi demo lähtee Atrian ROSVOPAISTI mainoksella. Toki rosvopaistilla on visuaalinen yhteys hapotetun naisparan kasvoihin.  Hävetkää.