tiistai 2. tammikuuta 2018

Hyvästi vaan nyt sitten Rajala

Päivitys 3.1.2018 Tänään Rajalasta ei kuulunut mitään. linkitin tämän kaikkialle niihin osoitteisiin - mitä löysin. Hei Rajala, oletko kuullut kriisiviestinnästä. Toki sinulle ei ole kriisiä, mutta minua vituttaa äärettömästi. Mokasit, nyt korjaa se.

Mulle ja mun hanirajalalle tuli tänään bänät, bänksit, breikki,ero

Aloitan videohaastisprojektin muutamien mukaan suostuneiden kameraseurojen puheenjohtajien kanssa tammikuun lopulla.
Mietin millä kuvata?
Ajattelin, että on aika siirtyä D800:sen livevideosta oikeaan ergonomiseen videokameraan. 2000€ budjettiini sopi yksi Sonyn hiukan vanhempi, ei 4K malli.
Ennenkuin ostan, haluan nähdä jälkeä. Kiva rouva Rajala tilaa kameran Suomeen, koska sitä ei täällä ole. Sitten kestäääääääääääääääkauan.
Alkaa draama, joka rikkoo vuosikymmeniä kestäneen parisuhteemme. Lehtikuvaajan työni on tuhonnut vuosikymmenien aikana myllyjä kasan ja Rajalasta on saanut uusia. Meillä on siis ollut intohimoinen, joskin yksipuolinen suhde.
21 päivänä joulukuuta menen Rajalaan, saatueni mailin myllyn saapumisesta. Olen ilmoittanut, että haluan kuvata liikkeessä sisällä, viedä kaman kotikoneelle ja päättää sitten ostanko myllyn.
Astun sisään, Iso Rajalasetä hakee ison pahvilaatikon ja alan aavistaa pahaa. Kuplamuovista myllyyn laitettu akku on tietysti typötyhjä, eikä setä osaa kameraa. Tosin senverran, että kutsuu sitä teinipoikien leikkikaluksi!
Otetaan laturi käyttöön, mutta koska jatkojohtoa ei löydy mistään, on oltava tiskillä, missä töpseli. Setä kuvaa, en ala pelleilemään seinässä metrin piuhalla kiinni olevan kameran kanssa.
Himaan. Kortti mäkiseen, Premiere auki. Tyhjä, nada, ei mitään. Setä ei osannut asettaa dataa menemään kortille, vaan se meni sisäiseen muistiin. Nollassa ollaan.
Kehotan Rajalasetää lataamaan akun.

Otan yhteyttä Mikkosetä Rajalaan ja katso Mikko vastaaMoi,
Taitaa olla oletuksena tässä kamerassa tuo sisäinen muisti tallenuksessa.. 
Pidämme tietysti teille kameran varauksessaniin pääset testaamaan uudestaan.
Palataana asiaan ensi vuoden puolella!
Ystävällisin terveisin
Rajala Pro Shop
Mikko.Palaan asiaan tänään 2.1. ja marssin taas postitalon Rajalaan.
Pyydän, että saisin kokeilla kameraa. Sama Iso Rajalasetä menee mutinan kera takahuoneeseen ja palaa...saman ison suljetun paketin kera. Akku on edellleen typötyhjä. Ai perkele, että ottaa pannuun - mutta mestarillisesti hallitsen itseni ja poistun.


Nyt kerron miten ulkomaansedät tämän tekisivät, tiedän - koska olen kameroitani korjauttanut tai niitä ostanut Turusta Tiibetiin ja Kuusankoskelta Kuala Lumpuriin ja kaikkea siltä väliltä 47 maassa.

"Hi Jore, the Sony You´ve asked for has arrived, You`re most welcome to take a testride.
How`s Your week? How bout tomorrow at 14.00? Ok fine, we`ll meet then.

Me go relaxed and happy about the attitude..

At arrival the cam is ready at the desk, battery loade
and salesclerk is smiling nicely.
Hi, how are You? Cool?  Here is that Sony You wanted to check, we laid an SD inside. Take Your time and have fun with it. Would You like to have some coffee?
Ok, sugar and milk?  Fine.

Me at home reading mail which....

How`s the material You shot? Wow, that sounds so cool.
Would you like us to bring the box to You? Fine, we`ll do asap.
And payment goes nicely via the net.
Really cool to have You as a customer.
Do not hesitate to ask if something goes wrong.
Have a really nice day "
Rakas Rajala, osaatko ottaa opiksesi? En laskuta tuosta edes niitä turhia 2 x edestaisia matkoja junalla Keravalta Stadiin yhteensä 32 egee. Pidä ne ja osta vaikka asiakkaankäsittelyn oppikirja.

Post scriptum:
Minun ilmoitukseni suhteemme loppumisesta on toki yhtä merkityksetöntä kuin Ville Viherpiipertäjän ilmoitus olla menemättä Kärkkäisen natsikauppaan tai MV lehden Ilja Janitskinin ilmoitus olla tilaamatta Hesaria, kun se on valemedia...hehheh. Mutta hei, päätöksellä on minulle merkitys. En enää niele suomalaisten (kamera)kauppojen myyjien selkiä ja mutinaa, vaan ostan myllyt jatkossa verkosta.
Post scriptum2:
Onpa kumma talo. Ajattelin linkittää muutamalle nimen omaavalle ihmisille tämän jutun, mutta sellaisia ei olekaan töissä Rajalalla. Ainuttakaan nimen omaavaa 
henkilökunnassa ei löytynyt netistä.