lauantai 6. tammikuuta 2018

Amerikkalainen keskustelu

Joskus ( yhä harvemmin, ehkä pari kertaa vuodessa) kirjoitan USA valokuvaussivuille kommentin omasta eurooppalaisesta näkövinkkelistäni. Takavuosina syntyikin hienoja keskusteluja. Ei juurikaan enää ja nimettömyys on alkanut vallita kommenttien kovetessa. Ero suomalaisen ja USA:laisen valokuvauskeskustelun välillä on edelleen, että USA:ssa sitä on, Suomessa nitisten ja natisten tai ei ollenkaan.
-

Sosiaalisessa mediassa viha kiristyy ja kommentit ovat henkilöön suuntautuvia, asian käsittelyn sijaan. Mitä järkeä on kirjoittaa, ettei vastapuolella ole aavistustakaan siitä, mistä puhuu - kun jokseenkin jokainen koulutettu eurooppalainen tuntee paremmin USA:n omaa historiaa suhteessa muuhun mailmaan.-
Nimettömyys, puskista ampuminen on tuhoavaa ja tuhoaa aikanaan lopullisesti SOME:n. Nimettömyys vapauttaa uhkaamaan, valehtelemaan, häiritsemään, haittaamaan, loukkaamaan, solvaamaan jne. Nimettömyys on perusteltua vain, kun henkilö vuotaa esim. vääryyksien taustalla olevan dokumentin. Nimellä kirjoittaminen on kuin auton äänenvaimennin. Liika pörinä ja pauke jää pois ja ihmiset joutuvat miettimään, ennenkuin painavat enteriä.

Tämä keskustelu alkoi äklöstä namihani valokuvasta - jota digattiin kybällä DPre:ssä


Ei kommentteja: