maanantai 18. joulukuuta 2017

Kohti fasismia


Poliisi tekee kotietsinnän journalistin tehtyä työnsä hyvin.
Yhden kujokurssinikin suorittanut, erinomainen toimittaja Laura Halminen sai kotiinsa synkkiä vieraita, jotka veivät hänen tietokoneensa.

Näin toimitaan, kun suunnataan vainvihkaa kohti poliisivaltiota. En usko, että poliisi kuvittelee löytävänsä mitään - sensijaan tämä oli selvä varoitus muille journoille:
"Pidä näppisi erossa sellaisesta, mitä me emme anna sinulle nähtäväksi". Olen varma, että poliisi koettaa pelotella Halmisen rikkomaan lähdesuojan. Pysy lujana Laura. Poliisin häpeä, sinun voittosi.

Luin jutun läpi ja haeskelin verkossa aikani, jokseenkin kaikki materiaali löytyi myös webistä - eri lähteistä.  
HS teki juttunsa etukäteisvaroituksena yhteiskunnalle, koska sisäinen tiedustelumme aikoo kiristää lisää kansalaisten tarkkailua. Etenemme kohti Bradburyn Fahrenheit 451:n dystopiaa.


Poliisin energia riittää kotietsintöjen lisäksi suojelemaan fasistikulkuetta.








6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen kanssasi tässä hieman eri mieltä. NSA ja GCHQ naappavat jo kaiken datasi Ruotsin kautta. Wikileaks teki tässä tärkeää työtä, samoin glenn Greenwald ja Snowden. Suosittelen Snowden-elokuvaa. Onko sulla facebook-app, se kuuntelee kaikkea mitä sanot. Onko älyteevee, se kuuntelee myös, entä x-box kameralla?. Elämme jo yhteiskunnassa mitä artikkelin perusteella pelkäät. SE paljastuu siinä vaiheessa kun alat sanoa ja ajaa asioita, joita ei ole sallittu "syvemmällä tasolla". Sananvapaus on täysin näennäistä. Sana on vapaa, kunhan se on tietyissä rajoissa.

Uskon, että arvosteluusi liittyy tunnelataus. Toisaalta arvioit tilannetta toimittajan käyneenä kujo-kurssin ja hyvänä toimittajana. Mikäli toimittajalla on erivapauksia julkaista materiaalia, mikä ei ole laillista muiden julkaista, on toimittajalla myös erivastuu omasta toiminnastaan. Tätä vastuuta ei ole nyt noudatettu, sen myönsi HS:kin. Toimittaja on aina lopulta vastuussa mitä kirjoittaa. Se pitäisi olla selvä. Päätoimittaja voi toki olla myös vastuussa. Mutta kuten aina on nähty, perusteluksi ei sovi "tottelin vain käskyjä". Tässä tapauksessa noudatetaan Suomen lakia. Suomessa puolustus ja tiedustelutoiminta on tärkeä kansakuntamme itsenäisyyden ja puolustuksen kannalta. Myös se, että tiedustelumme ja puolustuksemme on uskottava ulospäin, muille valtioille näytettynä on tärkeä osa itsenäisyyttämme ja koskemattomuuttamme.

HS saattaa ajaa tällä Nato-politiikkaansa, siitä en osaa sanoa. Mutta olisi helppo pyrkiä rapauttamaan omaa toimintaamme julkaisemalla salaisia dokumentteja.

Kuten sanottu, NSA ja GCHQ tietävät ja kuulevat halutessaan kaiken sinusta jo nyt. Suomen tietovalvonnalla ei ole sellaisia resursseja kuin näillä. Katso se Snowden-elokuva, niin aukeaa paremmin ja seuraa vaikka Wikileaksin Twitter-tiliä.

En pyydä tai kehota olemaan kanssani samaa mieltä, mutta olen eri mieltä kuin sinä kirjoituksessasi. Suomessa uskon, että tämä asia käsitellään osaltaan avoimesti oikeudessa. Ja kuukausien kuluessa selviää kuka vuosi ja mitä ja mikä on lehden ja toimittajan vastuu.

(Mainittakoon mm. vertailun vuoksi, että USAssa on n. 1,5 aikana kuollut lähes 100 luontaishoitajaa/-pariskuntaaa, jotka ovat yhteistyössä tutkineet mm. syövän syitä/parantamista ja yhteyttä nagalese-proteiiniin. Aluksi nämä uutisoitiin itsemurhina, mutta mm. kaksi laukausta omaan päähän ei ollut enää uskottava. Nykyään näitä uutisoidaan tappoina. Tästä projektista ei vallitseva media uutisoi yhteenvetona, vaikka jokin on selvästi pielessä)

Anon 1000

Jore Puusa kirjoitti...

En ole facessa.
En ole twitterissä.
Bloggeria varten on oma vanha kone, työkoneissa ei ole internetiä.
Sisäistä wlania ei ole - on vain lanka.

Journalistin velvollisuus on kirjoittaa yhteiskunnasta ja poliisin ja viranomaisten on koetettava se niellä.
Jos poliisi alkaa rapauttaa sanavapautta ja sille annetaan sormi, vie poliisi koko käden.
Menin itse laittomasti Afganistaniin rajan yli salaa.
Jos olisin totellut lakia, ei kuvia Neuvostoliiton oppressiosta olisi nähty.
On oikein hyvä, että olet erimieltä. Niin pitää olla jotta olisi keskustelua.
Kykyni riittävät juuri ja juuri oman journalistisen uskallukseni ylläpitoon.
Sitä ylläpitäessäni saan jatkuvia tappouhkauksia.
Toistaiseksi Suomessa saa kirjoittaa ja HS saa kirjoittaa. Jos poliisi alkaa käydä journojen kimppuun kun tulee kriisi alamme valua venäjän malliin.
Jos alan himmata käy niin, etten kehtaa katsoa itseäni peilistä.
Ajattelen.
On parempi kuolla seisaaltaan kuin elää polvillaan.

Jore Puusa kirjoitti...

BBC:n toimittajan, erään jo kuolleen oppi-isäni sanoin..me journot menemme sinne - mistä muut tulevat kovaa vauhtia pois.

Anonyymi kirjoitti...

Oikeisto ja vasemmisto, niiden ääripäät menevät siihen lankaan, jonka globalisaatioeliitti pyrkii luomaan: epätasapainoa Eurooppaan. Poliisia leimataaan äärioikestolaiseksi. Vasemmistoa äärivasemmistoksi. Vasemmistoon kallellaan olevat toimittajat pyrkivät tuomaan teoksissaan esiin poliisin oikestolaisuutta ja vääryyttä "Tuomioon johtaneesta tilanteesta Kuopion poliisiaseman putkalla vuonna 2014 on levitetty netissä viime ja tällä viikolla videota, josta on leikattu useita kohtia tapahtumista pois. Videosta on leikattu pois putkaan otetun miehen omaa käytöstä kuten tavaran paiskomiset putkan tiskille." luki äsken. Verrataan poliisin valkeaan syntyaikaan ja ties mihin!
Ihmiset ovat nappuloita, joita globaali eliitti ohjaa keskenään sotimaan. Hajoita ja hallitse toimii. Duunarit taistelevat keskenään. Toiset syyttävät Venäjää, toiset USAa. Toiset oikeistoa, toiset vasemmistoa. Näkyvät osapuolet ovat usein kiihkeitä tai fanaattisia ulostuloissaan.

Suurin osa suomalaisista on rauhan ihmisiä, jotka katsovat ja luottavat, että viranomainen pitää huolta Suomen turvallisuudesta. Ja armeija (tiedusteluineen) pitää huolta sotilaallisesta turvallisuudesta. Terrorismia on torjuttu, ja sitä emme edes näe nyt paljon täällä. Siihen on käytetty tiedustelulakeja. ISIS tuhotaan, joten toivottavasti ei nähdäkään enää.

Ei k-a-n-n-a-t-a lähteä mukaan jakautumaan Suomen kansalaisena leiriin. Vaan tarvitsemme yhtenäisen kansan, joka loistaa omalla identiteetillään ja omalla 100 vuodessa rakennetulla yhdestä parhaimmalla valtiolla maailmassa.

Älä lähde mukaan hajoita ja hallitse -jakoon, jota globaali eliitti pyrkii tuottamaan.
Kiito
s
Anon 1000

Jore Puusa kirjoitti...

Yhtenäistä kansaa täällä ei ole ollut koskaan.
1918 jakoi ja jakaa edelleen ja viranomaisten piittaamattomuus muusta kuin itsestään tuhoaa uskon ihmisiin.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan se näinkin. Toisaalt joku voisi sanoa, että ei ollut kansa yhtenäinen ennen 1918 vuottakaan. Päinvastoin. 1800-luvulla ruoka-avut jäi rikkaille ym ym. Mitenkähän kun mietin sitten muinaishistoriaa Suomessa. Siitähän ei ole paljonkaan tietoa.. Mutta ainakin ilman Venäjän vastaista rajajännitettä liikennettä on ollut varmasti enemmän siihenkin suuntaan ja sieltä. (Rajathan ovat (alunperin) keinotekoisia) Siellähän meillä on sukulaiskansojakin. Suomalainen alkuperäiskulttuuri- ja uskohan tuhottiin aikoinaan kirkon toimesta hyvin tehokkaasti. Ehkä se alkuperäiskulttuuri aikoinaan yhdisti kansaamme. Tosin onhan geeniperimä hyvin erilaista eri puolilla Suomea. Niistä ajoista olisi jännä tietää, mutta emme koskaan tiedä muinais-Suomesta. Se miksi tähän vielä vastaan, on, että ehkä tuo kulttuuri voisi kuitenkin olla kansaamme yhdistävä tekijä. Kuvat, jotka kuvajournalistit, ja valokuvaajat muiden taiteilijoiden ohelle luovat kyllä jäävät elämään jonkinlaisina merkkeinä kansakunnasta. Samoin kirjalliset teokset ja muistelmat ym. Ehkä tämä kulttuuri, jota itsekin tuotan, kykenee tuomaan yhtenäisyyttä ihmisiiin. Musiikkikin on Suomessa syvällä, samoin kansantarusto. Vaalikaamme siis kulttuuria, jos muualta emme löydä yhtenäistä kansallisaarretta :-))))) Kulttuurilliset teokset elävät ja jäävät elämään riippumatta niiden tekijän tahdosta jättää ne elämään tai pyrkiä tappamaan ne
aNon1000