perjantai 10. marraskuuta 2017

Presidenttiehdokkaan kuvat đŸ˜„ 😱 đŸ˜„ 😱




SDP on vaikeuksissa. Puolueen jÀsenten keski-ikÀ on lÀhes 62 vuotta. Puolue nÀyttÀÀ Haataisen kuvilta - pompöösiltÀ ja pönöttÀvÀltÀ.
(Sosiaalidemokraattien jĂ€senistö on kuudesta suurimmasta puolueesta vanhin. JĂ€senten keski-ikĂ€ on 61,5 vuotta, mikĂ€ selittÀÀ elĂ€kelĂ€isjĂ€senten suurta mÀÀrÀÀ. Kaksi kolmasosaa SDP:n jĂ€senistĂ€ on tutkimuksen mukaan elĂ€kkeellĂ€. TyössĂ€kĂ€yviĂ€ jĂ€seniĂ€ SDP:llĂ€ on 33 prosenttia jĂ€senkunnasta. 
-
SDP:llÀ on ollut kolme perÀkkÀistÀ presidenttiÀ. Puolue on ollut merkittÀvin Suomessa. Se on saanut muun vasemmiston tuella aikaan jokseenkin kaikki ne sosiaalialueen lait, joiden seurauksena sinÀ ja lapsesi nauttivat hyvin halvasta terveydenhoidosta ja koulutuksesta plus kymmenistÀ muista, työlainsÀÀdÀntöönkin liittyvistÀ asioista. Kaikki tÀmÀ porvaripuolueiden mm. Keskustan rajusti vastustaessa.
-
Jotain on tapahtunut. SDP on ehkÀ ollut liikaa herrojen kanssa marjassa. Yhteistyö Kokoomuksen kanssa maakuntatasolla on rapauttanut puolueen uskottavuuden ja siellÀ on ollut mukana paljon rakenteellista korruptiota, on toki vielÀkin.
Kun isÀni haki Liedon-Tarvasjoen kuntien koulutoimenjohtajaksi -70 luvun alussa ja samalla pyrki rakentamaan peruskoulua, hÀnelle soitettiin: "
Jos aiot pÀÀstÀ haluamaasi asemaan, sinun on otettava joko Demarien tai Kokoomuksen jÀsenkirja, muuten ei työstÀ tule mitÀÀn".
IsÀni oli harvinaisen epÀpoliittinen ihminen, mutta teki kuten parhaaksi nÀki
(vÀlttÀmÀttömyydestÀ tuli hyve) ja hÀn otti SDP:n jÀsenyyden. Kiroili sitÀ myöhemmin - mutta sanoi, ettÀ Kokoomus olisi ollut hautajaiset peruskoululle.
-
Pohjoisen kunnissa ei voi pÀÀstÀ työhön tai saada urakoita tai perustaa yritystÀ kuulumatta Kepun ja Lestadiolaisten alliansiiin. EtelÀssÀ sama rakenteellinen korruptio koskee Demareita ja Kokoomusta.
Persut pyrkivÀt epÀtoivoisesti mukaan kimppakivaan pÀÀstÀkseen poliittisten nimitysten ihanaan taivaaseen, jatko nÀyttÀÀ miten heille kÀy.
-
Demarius on kokenut katastrofin nuorten silmissÀ. Sille ei voi mitÀÀn. EikÀ tilanne parantune enÀÀ. Auringonlaskun puolue, sÀÀli. SDP ei löytÀnyt millÀÀn presidenttiehdokasta tuleviin vaaleihin. Jos jotakuta ehdotettiin, hÀn pelastautui kauhuissaan erillaisiin syihin vedoten. KellÀ lonkka kipeÀ, jollain kissa poikii, kuka liian vanha ja kuka liian pelkuri mittauttaakseen suosionsa. NiinpÀ Tuula Haatainen antoi periksi ja laittoi pÀÀnsÀ silmukkaan. Sen silmukan kireys nÀkyy hÀnen kasvoillaan Meeri Koutaniemen pönötyskuvissa.
-
Meeri Koutaniemi on erÀÀnlainen suomalaisen valokuvamaailman demari. Rakenteellista korruptiota ja kĂ€hmintÀÀ ja peliĂ€ somessa. NiillĂ€ avuilla ja erinomaisilla PR tempuilla hĂ€n on jokseenkin vailla valokuvaustaitoa pÀÀssyt valtakunnan ykköskuvaajaksi. Niin kĂ€y politiikassakin. Vanha lause Rooman ajoilta latinaksi: "An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur."Teen tuosta aikalailla vapaan kÀÀnnöksen.
"Lapseni tietÀisitpÀ, miten vÀhÀllÀ osaamisella pÀÀsee merkittÀvÀÀn asemaan kuvaajana"
-
Voin kuvitella, miten se yksi kaikista 15:sta lukijastani miettii: "jaaha nyt se puusa taas aloittaa kateuksissaan saman itkun".
Toden miettiikin. Olen oikeasti kateellinen Meerille. HĂ€n on nimittĂ€in asemassa, jossa hĂ€ntĂ€ kuunnellaan. IkĂ€vĂ€ kyllĂ€ hĂ€nellĂ€ ei ole mitÀÀn sanottavaa. Koska Suomessa kuunnellaan vain yhtĂ€ valokuvaajaa kerrallaan voisi Meeri Koutaniemi Caj Bremerin jĂ€lkeen tehdĂ€ asioille paljonkin. Jos hĂ€n puhuisi siitĂ€, miten toimittajat varastavat ammattilehtikuvaajien työt, saattaisi joku kuunnella. Minua ei siitĂ€ aiheesta kukaan kuuntele. SyytĂ€kin siis olla kateellisen surullinen 😟
-
Jos yllÀ olevista neljÀssÀ kuvassa ei nÀe mitÀÀn ongelmaa, ei auta - jos ne osoitan. Teenkin poikkeavan ratkaisun. Kuvat ovat siinÀ edessÀsi. Katso tuskaisia ilmeitÀ, posen kulmaa kameraan nÀhden, sierainaukkojen nÀkymistÀ. VÀrin heijastumista kasvoille reprovaloa, vanhanaikaista tulokulmaa, epÀluonnollisuutta, tuoreuden puutetta jne..
Ne samat jutut, sinÀhÀn tiedÀt.
Muodosta oma nÀkemyksesi, tosin jos olet Meeri Yaffan fani, on aivan sama mitÀ kirjoitan, silmiÀsi en auki saa. Jos sinulla on ajatus - kirjoita kommentti, voit tehdÀ sen 100% nimettömÀnÀ.

-
Kuvien substanssi yllÀ, kuvaajan toimet julkisuutensa suhteen ja kuvien/kuvaajan suhteen kirjoitettu obligatorinen ylistys, ovat kopio SDP:n toimista viime vuosina. Itse ajattelevalle katsojalle tyhjyys ja pelko erilaisuudesta paistaa, mutta fanille ja jÀrjestelmÀstÀ hyötyjÀlle ei kriittisyys aukea.







10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oot oikeassa

Anonyymi kirjoitti...

Monesti olen miettinyt, ettÀ olen sinulle ainakin kossupullon velkaa noista kuvaukseen liittyvistÀ avauksistasi.
EhkÀ sen joskus tuon, jahka huristelen motsikalla Keravan suunnalla. I

Anonyymi kirjoitti...

Juu.Onhan nÀÀ jutut hyviÀ. Omalla nimellÀ tekis mieli kirjoittaa, mutta sitÀ ei sallita kuin viranomaisille, jos he sitÀ vaativat. Paketti, jonka olen saanut poistuakseni lkuvaajan työstÀ, velvoittaa vaitioloon. Lojaalisuus.

BÀÀÀtRyyyd kirjoitti...

"Meeri Koutaniemi on erÀÀnlainen suomalaisen valokuvamaailman demari. Rakenteellista korruptiota ja kÀhmintÀÀ ja peliÀ somessa. NiillÀ avuilla ja erinomaisilla PR tempuilla hÀn on jokseenkin vailla valokuvaustaitoa pÀÀssyt valtakunnan ykköskuvaajaksi. Niin kÀy politiikassakin. Vanha lause Rooman ajoilta latinaksi: "An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur."Teen tuosta aikalailla vapaan kÀÀnnöksen.
"Lapseni tietÀisitpÀ, miten vÀhÀllÀ osaamisella pÀÀsee merkittÀvÀÀn asemaan kuvaajana""

TÀhÀn on helppo yhtyÀ.
Siis politiikka ja lahjakkuus eivÀt kulje kÀsi kÀdessÀ.
Toki jostain lahjakkuudesta menestyvÀn poliitikonkin menestys kumpuaa, kuten valokuvaajankin.
Otan tÀssÀ esimerkiksi Stubbin.
Mies, jonka saavutukset ovat enemmÀn urheilupuolella ja kielissÀ, ei pitÀisi edes pÀÀstÀÀ ministeriksi.
Mutta niin se vaan onnistuu, kun osaa pr-temput ja hymyilyn ja kolmen pointin toistelun.

"Oikeat avut" ovat lyhyestÀ matikasta a.
Oikea sillÀ tavalla, ettÀ ylioppilaskirjoitukset ovat tasalaatuinen ja tasapuolinen mittaustapa, jonka tuloksia voi vertailla vuodittain ja vuodesta toiseen.
Jos ministeriksi nousee henkilö, jonka ylioppilaskirjoitukset antavat hyviÀ tuloksia kielistÀ, mutta heikkoja esimerkiksi reaalista ja muuista logiikan tajua edelyttÀvistÀ lajeista, niin mielestÀni voi jo suoreaan sanoa, ettÀ johtavan poliitikon asema ei ole tÀlle henkilölle se paikka johon hÀnet tulee asettaa.
Mutta kun asetettiin.
Asetteluperusteet eivÀt siis olleet Àlyn mittarilla tehtyjÀ vaan jotain muuta.

EhkÀ juuri, ettei ollut pompöösi pönöttÀjÀ, kuten muut puoluejohtajat.

Valitettavasti tulos oli kuitenkin paha mahalasku ikimuiustettavine "90-10 sori siitÀ" juttuineen.


Tuleekin kysyÀ, miksi Koutaniemi kuva poliitikkoja.
Maksetaanko siitÀ paremmin kuin sosiaalipornosta vai onko hymyilevÀn ja mediaseksikkÀÀn ulkokuoren alla sÀröilyÀ.
PitÀÀkö Meerin hyvÀksyÀ töikseen myös poliitikkojen probagandan suoltaminen?

Onko suojatyöpaikka puolueessa mahdollinen tulevaisuuskuva?

Itse ihmettelen.

Jore Puusa kirjoitti...


Veikko Vennamo kÀytti termiÀ : "pelin politiikka" ja se sama peli toimii lÀpi koko kultuurisektorin, viihteen, pÀivÀnpolitiikan ja urheilun. No kaikkihan nuo ovat viihdettÀ tosin.
Kun kirjoitan nÀitÀ juttuja mietin, ettÀ tÀmÀn maailman stubbit, sipilÀt, koutaniemet, brotherukset, bremerit sun muut ovat vallassa, koska heillÀ on erinomaiset sosiaaliset taidot. Kansa ei edes halua substanssia, kansa haluaa panem et circem..leipÀÀ ja sirkushuveja....maailmaa hallitaan edelleen nÀyttelijÀnlahjoilla. Trump on hyvÀ esimerkki, mies ajaa maataan katastrofiin ja kannattajat kiljuvat - kuin teinitytöt menaisissa meerille. valta turmelee aina.

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan liioteltua syyttÀÀ pelkÀstÀÀn kuvaajaa nÀistÀ kuvista? TÀllaiset mainoskuvat suunnittelee yleensÀ joku iso visu, ja kuvaajaa painelee nappuloita ohjeen mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kuvista tuli heti mieleen kuinka hyvin kyseinen Demari katoaa taustaansa.
Aivan kuten koko puolue tekee, oli taustana sitten kokoomus, kepu, vihreÀt, siniset, ruotsalaiset, kristilliset tai persut.
Kuvissa oleva pÀÀ kuvaa hyvin sitÀ miten demarit kyllÀ osaavat puhua ja taustaan katoaminen sitÀ miten reippaasti teot ovat muita myötÀileviÀ.
Voi jospa kerrankin teot olisivat puheiden mukaisia mutta nyt pitkÀÀn jatkunut kÀytÀntö on pÀÀssyt jo presidenttiehdokkaan kuviin asti.

Jore Puusa kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti...
Onkohan liioteltua syyttÀÀ pelkÀstÀÀn kuvaajaa nÀistÀ kuvista?
----------------------
EnpÀ usko, ettÀ Koutaniemen tapauksessa on taustalla AD tms. Ja. Jos nÀkee -
ettÀ vaaditaan kamaluuksia, ei sitÀ pidÀ tehdÀ. PyytÀisikö AD etÀ ota huonot ja tylsÀt kuvat tai hyvÀksyisi nÀmÀ?

Jore Puusa kirjoitti...

kerrankin teot olisivat puheiden mukaisia
--------------------
sanopa muuta. mutta puhumalla totta ei voi toimia poliitikkona.
Silloin ei voisi luvata mitÀÀn. ja kansa ÀÀnestÀÀ niitÀ jotka lupaavat asioita. kerta toisensa jÀlkeen. mehÀn nÀmÀ valtaan ÀÀnestÀmme.

Dr- Pekka Roponen kirjoitti...

Kuvathan kertovat oleellisen demarien tilanteesta: muoto vailla sisÀltöÀ, pelkkÀ kuori on puolueesta jÀljellÀ.