lauantai 4. marraskuuta 2017

#meattoo

Jenni Virtanen / HS ja hyvät henkilöt, ensin *facepalm*
Tiedät, että olen -70 lukulainen ja ehdottoman tasa-arvon kannalla. Tarkoittaa, että naisten pitää osallistua siihen - mihin miestenkin. Vaikkapa käydä armeija ja hukata vuosi elämästään, mahdollisesti menettäen opiskelumahdollisuutensa.
Tuo raju tasa-arvovaade mielessä seuraava kirjoitus.
-

[partial sarcasm trigger warning]
Otsikkoni #meattoo, mukailee päivän sanaa epistolasta “mies on aina paska, koska hän on mies”.  Otsikko syntyi continental breakfastin aikana 1971 Brightonissa, Englannissa. Olimme ystäväni kanssa aamiaisella. Tarjoilija kysymään, mitä ukot haluavat.
Minä että:” Two scrambled eggs, thanks
Kaveri että: “Me too
Hän äänsi sen niin - että sai kasan kinkkua eteensä. Yksi T liikaa cockneytä puhuvalle tarjoilijalle. Kestovitsi toimii loistavasti "metoo/meattoo" keskustelun yhteydessä, koska lihasta on kyse, lihan heikkoudesta.Rakas nainen, suurimmalta osalta teitä puuttuu tämä kokemus. 5 minuuttia aikaa käydä aamupaskalla, pestä ja maalata naama. Uskon, että tekisi hyvää istua 20 rouvaa rivissä iloisesti jutellessa kakkien lumpsahdellessa pyttyyn. Tässä kaartin pataljoonaa stadissa, Säkylässä ei ollut edes väliseiniä. Tietty ronskius alkaa täältä. Tapasin kerran Libanonissa kaksi Israelin armeijan TK-naissotilasta. He olivat tasa-arvoisia, he tiesivät sen ja toimivat sen mukaan. Ei hihittelyä, ei käkätystä, ei juonintaa selän takana, ei kuiskinnan suhinaa.
Jos jokainen puristettaisiin kuvan maailman läpi - meistä tulisi vähemmän toistemme kimppuun käyviä - kun sukupuolittuneesta toiminnasta puhutaan. Nyt todella olemme Marsista ja Venuksesta.Harvey Weinstein ei arvannut, minkä sopan keitti, kun 30 vuotta sitten alkoi käydä duunia hakevien ja julkisuuden perään kipeiden rouvien ryntäisiin eli persustoihin kiinni. Taisipa raiskaillakin. Tuon ajanjakson rikokset naissukupuolta kohtaan ovat eskaloituneet niin, että jokatoinen ukko maailmassa pelkää saavansa haasteen. Osa aiheesta - osa turhaan. Rahaa rouville tulee Amerikassa, lienee ulostulojen osatarkoituskin.
Jenkeissä kaavaillaan seuraavaa reseptiä.
Yksi tissin puristus = 150 000 $
Kahden tissin yhtäaikainen puristelu 300 000 $
Persustaan tartunta yhdenkäden myötäotteella 200 000 $
Persustaan tartunta kahdenkäden vastaotteella 400 000 $
Kahden tissin ja yhden persustan kopelointi samanaikaisesti 500 000 $
Sanojen tissi ja pimpula käyttö yhdessä plus himokkaan irstas katse niihin 700 000$
Ajatusrikos, mies ajattelee seksiä, ALE/REA nyt vain 23500 $Mä ja Harvey ollaan aika yhdennäköisiä parrastamme käsin, mutta eipä ole meikämannen koskaan tarvinnut ahdistella - että pesää saisin. Harveyn naamaa katsoessa tuntee hiukan myötätuntoa jopa, ei tuolla saa kuin naapurin labradorin noutajalta, eikä aina siltäkään. Toisaalta Harveyllä on hilloa siinä määrin  - että miksei käytä ammattilaisten palveluja ja ole muuten ihmisiksi?


Loukattujen asianajajat hierovat käsiään toistensa taskuissa, koska pienikin liiallinen läheisyys ja varomaton sana poikii miljoonakorvaukset. Väitetään miehen sanoneen: "haluan panna sinua", josta tuli vuosi vankeutta, vaikka mies sanoikin ..."kaluan pannun sivua". Saamamme tiedon mukaan miehet ovat mykistyneet kaikkialla maailmassa varoen sanojaan. On kehitteillä silmälappuja uroksille, jotteivät naiset voi väittää miesten katsovan heitä (aina se sama inhottava asia mielessään). Jotkut miehet ovat jopa amputoittaneet kätensä raamatun lausetta noudattaen: "jos kätesi viettelee sinua, heitä se poijes". OK..surkeaa leikittelyä vakavalla asialla. Sorry.
-
Jokaisessa asiassa on kaksi piippua. Tämän #metoon toinen piippu on - ettei ihmisille saa tehdä pahaa, eikä tuottaa pahaa mieltä, piste.
Toinen piippu on se - josta kaikki juuri nyt suututte minulle.
Monet rouvat, jotka viihdeteollisuudessa ympäri maailmaa nousevat esiin sormi pystyssä syyttäen ahdistelusta, ovat 1 - 40 vuotta sitten menneet alalle reittä pitkin. Vaikutusvaltaisista miehistä on hyödytty viihdalalla ja journalismissa niin USA:ssa, kuin Suomessakin. 
Minä kutsun sitä rakenteelliseksi prostituutioksi.
Siihen olen tutustunut sekä omalla journalistin alallani, että kuvatessani 40 vuotta loiskiehuntaa paremman väen bileissä. Osa naisista tarjoutuu miehille, saavuttaaksen materiaalista etua. Tuo toiminta hyödyn ansaitsemiseksi on mielestäni yhtä kuvottavaa, kuin sen tarjonnan hyväksikäyttäminenkin.

Kuvan käyttölupa kysytty, bylinen omistajasta ei tietoa.

Voiko kukaan vakavissaan väittää, että miehet ovat pakottaneet nämä henkilöt ripustamaan pihvit vyötärölle, maksamaan botoxia ryppyihin, silikoninarua huuliin, rasvaimu lanteille, silikonia tisseihin, häpyhuulten kauneusleikkaus ja takamusimplantti.  Kyseessä on peli, sitä pelaavat muusta maailmasta piittaamattomat narsistiset yksilöt, joiden tavoite on oma etu.


Alalle ( viihde ja journalismi) tulee henkilöitä, jotka pääsevät sinne suoraan ammattitaidon perusteella, mutta vähemmistö he ovat. Jos haluaisin, voisin kertoa limaisia juttuja siitä, kuka pani ketäkin ja mitä sillä sitten saavutti, mutta mitä se hyötää.
Oma alani -journalismi- on myös rakenteellisen prostituution aluetta. Osa naispuolisista ja muutama miespuolinen on tullut journalistiksi antamalla ymmärtää ja ymmärtämällä duunipaikan jälkeen maksuksi antaa.
Kuuluisa naistoimittaja tuli IS kesätoimittajaksi lähettämällä itsestään sekä bikini- että ilman bikinikuvia, jotka kiersivät ympäri taloa yleisen hyväksynnän saavuttaen. Aika pitkälle on myös päästy vaikkapa kustannusalalla lehtialan jälkeen käymällä päätoimittajan bunkassa. Hyvä lukijani - näitä riittäisi.


 Kuva: © copyright Jore Puusa, lainaaminen kielletty.

Raiskaus ei aina tai koskaan ole seksuaalinen teko, vaan vallankäytön ilmentymä. Heikon miehen alistustoimi naista kohtaan. Raiskaavassa miehessä on syvä pelko ja samalla syvä viha naiseutta kohtaan. Mistä se taas alkaa? Naiset kasvattivat ja kasvattavat pojat ensimmäiset 10 vuotta. Isät ovat poikien kanssa harvoin ja monissa maissa eivät juuri ollenkaan.  Tahallaan ei pojista raiskaajia tehdä, mutta entä alitajuisen naisvihan kypsyttely?  Kirkkomme ja Augustinuksen yhdellä lauseella aikaansaama naisviha on vahvasti taustalla. Normaali mies ei saa väkivaltatilanteessa erektiota, eikä pysty raiskaamaan, psyykkisesti sairas mies saa erektion, se kannattaa aina muistaa.

Yleisesti: raiskaaminen ja lähentely ja asiaton puhe ovat paskamaista ja väärin. Linnaan ja munat pois. Mutta mitä tehdä niille naisille, jotka tekevät samaa tai samansuuntaista? Onko naisen tekemänä ahdistelu vain roisia leikkiä - mutta sama miehen tekemänä vakava rikos. 

Jos 65 vuotias mies sanoo kapakassa nuorelle naiselle: "sinulla on upea vartalo", niin se on limaisen sedän tekemää ahdistelua - mutta jos saman sanoo 25 vuotias kullanruskeaihoinen pelifirman DI Porchen ikkunasta Rolex ranteessa, se on ihan jotain muuta.
-
Miksi kukaan Weinsteinin ahdistelema ei tullut esiin heti? Vastaus = koska duunit olisivat jääneet saamatta. Häpeää varmaan on ollut, mutta se ei taatusti ole ollut ratkaiseva syy vaieta.
Mitä siis sanoa niistä naisista, jotka kylmän viileästi ja pragmaattisesti käyttävät sex appealia päästäkseen eteenpäin? Äläkä minulle väitä sieltä Unioninkadun linnakkeesta, että naisten predator käytösmalli on miesten vika.

Kuvan suoja-aika ohi.

Missikiertueet olivat hm...erikoisia juttuja. Makunen järkkäili naisparkojen kustannuksella itselleen omaisuuden. Toisaalta rouvat kyttäsivät fyysisillä avuillaan itselleen rikasta lentokapteenia tai tehtaanjohtajaa ja saivatkin... Rakenteellista prostituutiota.
Samanlaista oli tuon ajan urheilu, sillä erolla - että naisemme vetivät neukkuhormoneita niin, että olivat hulluina kiimasta. Kun oli YUskabat piti ottaa huone mahdollisimman kaukaa urheilijoiden huoneista, sitä panemisen mekastusta ei kestänyt. Kuka mahtoi ahdistella ja ketä?  Itse selvisin poikana - kahta kertaa lukuunottamatta.


Mitä minä olen kokenut?
Ensimmäisen alan työpaikkani paikallisesti kuuluisa rouvatoimittaja lähenteli minua lehden bileissä usein. Käsi kävi kasseissani tutkimusretkillä. Pitäisikö minun nyt nostaa metakka? Kun en antanut - jäi asia siihen - mutta duunissa loukkaantumisen huomasi.
-
Toisen vakityöpaikkani pomo alkoi soitella minulle öisin pilleri- ja whiskyhumalassa kiusallisia puheluita eroottisen toiminnan alueelta. Niistä tuli ongelma, jonka ratkaisin vaihtamalla duunia. Seuraavassa duunissa taas eräs...mutta se on surullinen tarina ja henkilö on elossa.Viimeisessä duunimestassa sain kuulla, miten uskovat naiset saavat eniten orgasmeja -sun muuta vihjailua.
Satuin olemaan eisuomalaisen näköinen, enkä nöyrtynyt kenenkään edessä, joten rouvat innostuivat.
-
Mitä minä olen itse tehnyt? Olen lähennellyt fyysisesti työtoveriani siinä määrin, että meille syntyi kolme poikaa ja elimme 20 vuotta samasta jääkaapista.
Seuraavassa duunissa lähentelin kuvatoimittajaa, joka kärsi huonon ergonomian takia kovista päänsäryistä. Olin viettänyt keikoilla aikaa Kaukoidässä ja osasin yhtäsuntoista.
Hänellä oli paha olo, joten menin taakseen ja painoin vasemman käden etusormen lujaa ns. "kolmannelle silmälle" otsalle ja samalla painoin oikean käden peukalolla kallon alareunassa paikkaa, jossa pitkä selkälihas yhtyy pieniin kalloa peittäviin lihaksiin. Liikutin sormia painellen ja särky hävisi. Tänään saisin potkut tuosta teosta samantien.
-
1980 luvulla opetin NN. opistossa valokuvausta. Eräästä rouvasta oli tullut Kelan kysely, siis onko paikalla - mitä touhuaa? Eihän häntä ollut näkynyt juurikaan huudeilla.
Eräänä iltana hän astuu luokkaan, jossa lopettelen paperiduunia. Tulee eteen, repäisee paidan aukirikki paljastaen Weinsteininsa. Kynsii itseään ja läimii naamaansa ja ilmoittaa sitten: "jos kerrot kelalle mun poissaolot niinmä menen suoraan poliisille ja sanon et koitit raiskata".
Kuin mooseksen mokonuijan iskusta käytävällä kuului askeleita. Menen ja avaan oven ja kollega siellä. Hän luokkaan ja asian selvitys samantien. Tyttö siitä itkemään ym...
-
Kuinka moni mies on tuhottu näin tai erosta liian vähän rahaa saaneen äiskän insestisyytöksellä ja lasten erkaannuttamisella. Mitä tiedän monta, olinhan Miessakeissa valokuvaprojektin ohjaajana.
-
Olen bailannut opiskelijoiden kanssa, ottanut olutta, puhunut valokuvauksesta ja tanssinutkin rouvien kaa synnillisesti ketkutellen. Nyt tuo tulee vaikeaksi - kukaan ei uskalla hipaista työ tai toveria. Pelkoa siitä - että koskee vahingossa tai pelkoa siitä, ettei ymmärrä koskea, kun tulkitsee väärin kehonkieltä.
Mies, teit miten vain, se on aina väärinpäin.


Kuva: copyright © Jore Puusa. Käyttö kielletty 

Rouva Kärkkäinen levähti Playboyn keskiaukeamalle ilman rihmaakaan. Miten kävi Hughin (rip) kanssa kuvausten jälkeen - mene tiedä tuliko Kata ahdistelluksi. Koetin lukea kirjaansa, mutta pariin sivuun se jäi - kehnoa.  Kirjallinen? uransa sai mahtavan sysäyksen alastomuuden esittämisestä julki, koetapa kiistää.. Mikäs siinä, mutta miten monen mieskirjailijan ura on lähtenyt liikkeelle perspaljaana oleskelusta lehden keskiaukeamalla..? Jokin tässä mättää nyt pahasti......


Olin Turussa raksasiivooja ja 14v. Siivosin kerroksia ja kävelin yhteen yksiöön harjoineni.
Lattialla kipinän ( sähkömies) päällä istuu ja sahaa katkeamatonta oksaa 
rouva duunikaverini. Katsoo ylös kesken homman ja sanoo: "Moi Jore, mä hoitelen tään Virtasen, tuu sit seuraavaks”. Juoksin pakoon laudat kolisten. 
Rouva oli häiriöksi asti persuksille läiskijä ja palleista kourija ja vaatimalla vaati perjantaijallun korkkauksen jälkeen sutinaa duunareilta. Siihen maailmanaikaan perjantaisin klo 12 - 13 haettiin jalluleka alkosta raksalle ja jemmattiin jonnekin ja käytiin hörpyllä.

Kuva: copyright © Jore Puusa, lainaaminen kiellety

Kun naisiin kohdistuvasta ahdistelusta väitellään, kukaan ei puhu naisten keskinäisestä pelistä. Se alue on liian arka. Olen työskennellyt naisvaltaisssa yhteisöissä, joissa naiset tekevät toistensa elämästä helvetin. Jos kohta mies tökerösti laskee leikkiä seksistä, on naisten keskinäinen ahdistelu paljon hienosyisempää ja tuhoavampaa. Naiset muodostavat kiusaamisklikkejä.  Kolme koolla ja kaksi kääntyy yhtä vastaan.
Urheiluseuroissa on naisten välistä homoseksuaalia ahdistelua - josta kukaan ei puhu - mutta josta suuri määrä alalla työskenteleviä tietää. Koska se ei ole niin suoraviivaista, kuin miesten tekemä ahdistelu, seksuaalinen vallankäyttö naisjoukossa vaietaan, jos mahdollista vieläkin häpeällisempänä kuin miesten tekemä karkea ja väkivaltainen. Minulla on taitoluistelusta varmaa tietoa - mutta en halua joutua oikeuteen, joten tässä raja. Oleellista on, että mikä on poissa silmistä, sitä ei ole olemassa. Jäljelle jää sosiopaattimiesten tekemä näkyvä ahdistelu.

Nyt kysyt miten paljon huomasin itse miesten naisiin kohdistamaa weinsteineilyä. Kun neitsyys meni karvanverran alle 14v, niin aloin tajuta pelin henkeä. Voin käsi raam...anteeksi taskulla vannoa, että olen nähnyt vain kerran miehen tekemää ahdistelua. Eräs kollegani - joka ei juuri osannut Lontoota oli USA:ssa kanssani ja eräänä iltana nautittuaan liikaa, tökki biljardikepillä Holiday Innin respassa piirikunnan kauneuskuningatarta takamuksille ja hoki: "mii faki mii faki juu tuu hähhähhäää faki juu".
En ole nähnyt miesten tekemää ahdistelua senparemmin bileissä kuin duunissakaan.
Se EI TARKOITA - ettei sitä olisi paljonkin. Tiedän että suomalaiset miehet tappavat naisiaan musertavan määrän jne. Mutta minä en ole tappanut ketään, paitsi yhden narttukissan, joka kakki lasteni hiekkikseen.

Maailma kuitenkin menee näin ja jotkut naiset hallitsevat asioita kiristämällä, myymällä tai kaupittelemalla seksiä, vaikka muuta väitetään.
-
HS Jenni Virtanen, kirjoitit "Merkintöjä" palstalla ahdisteluaiheesta ja pyysit palautetta.
-
JV. 
"Mies, jos sinun on vaikeaa tunnistaa rajaa, tarkkaile vaikka näitä merkkejä, onko vastapuolen kehonkieli rentoa vai jäykkää jne. Mieti vastapuoleksi ÄITISI !!!!-
Jenni hyvä. Miehen pitäisi siis yhä enemmän arvata, mitä uskaltaa sanoa, kun jo tähänkin asti mies joutuu arvaamaan jokseenkin kaiken naisesta lähes kellonaikaakin kysyessään. Juuri tuo, mitä ehdotat on epätasa-arvoa ja kehotusta naisen suorittamaan ahdisteluun, eli asetat miehelle velvoitteen reagoida, mutta poistat sen naiselta. Vastuu miehen ja naisen kommunikointisuhteen seurauksista siirtyy mielestäsi vain miehelle. Pyrit totaaliin epätasa-arvoon.
Voin kuvitella sokeaa miestä lukemasta naisen kehonkieltä 😯 mieluummin olen itse jatkossa ihan hiljaa. Jenni, äitini oli ronski vanhankansan ihminen ja laukoi sellaista - jota en itse kehtaisi.Entä jos maailma menisi kuten kuvassa 1920 luvulla jossainpäin Suomea? Sukupuolten välistä toveruutta. Rakkautta ja ymmärrystä vajavaisuudesta. Ei vihaa siitä, mikä on vastapuolen ulkoasu, koska lapsena hän sen on saanut kasvatuksessaan jo ennen 7:ttä ikävuottaan.
Entä jos ihmisillä olisi oikeasti hyvä olo, ilman valtapyrkimyksiä ja osaajia kannustettaisiin tuottamaan kaikille yhteistä hyvää. Kukaan ei puukottaisi lähimmäistään selkään ja kirkko olisi hävinnyt kokonaan saarnaamasta tuhoisen valheellisia moraalikoodejaan

-
Ja lopuksi fundamentaali neuvo:
Teitä naisia on enemmän kuin miehiä 20 ikävuoden jälkeen, äänestäkää siis naisedustajanne valtaan. Miksi jumalauta ylipäätään äänestätte miehiä?  Minä ainakin tuen ja kannatan naisvaltaa eduskunnassa ja hallituksessa ja haluaisin nähdä, mihin se johtaisi.


Lukuohje:
Kaksinaismoraali vallitsee maailmassa, se inhottaa, siksi tämä juttu. Huomaa myös - etten kirjoita miesten ja naisten suhteesta yleensä, vaan viihdemaailman ja journalismin alueista. Kummassakin duunissa on keskivertoa enemmän narsisteja, sosiopaatteja ja psykopaatteja. Kumpaankin pääsee ja menestyy keinoilla millä hyvänsä. Ammatillinen osaaminen ei ole aina niistä keinoista yleisin.
Muista, että maassamme on 3000 työtöntä toimittajaa, kuvaajaa ja T-ryhmäläistä. Jotenkin he ovat työttömiksi YT:issä valikoituneet. Eikä se syy välttämättä ole substanssiosaamisen puute.