perjantai 24. marraskuuta 2017

Eutanasiaa

...viikko tuosta kuvasta faija tukehtuu hitaasti kuoliaaksi parkinsonin viedessä viimeisenkin kyvyn ohjata keuhkojen toimintaa, mutta eutanasiaa ei tule, eikä liioin sedatiota - koska uskova henkilökunta.

Helvettiäkö te meille tungette kurkusta alas..."
kärsi kärsi - kirkkaamman kruunun saat kantaa" paskaa. Kitukaa itse omalla checkouthetkellänne jumalanne viereen päästäksenne.

Mummot ja vaarit varautuvat eduskunnan uudelleenvalintakiimaan ja siksi eutanasian kaatoon ja hakevat hoippuen piritorilta liuskan kymppipameja ja alkosta pullon kossua. Sillä kyllä lähtee, mutta miten arvokasta se on...irvokasta se on.

Pienessä kuvassa faija Johanneksessa maatalonsa pihalla 1933, 5 vuotiaana Pokuvarsan kanssa. Kuusi vuotta myöhemmin hän - heitettyään rajamiehen antaman polttopullon talon kylkeen- lähtee 25 asteen pakkasessa kohti Viipuria, ajaen Pokua ja kahta lehmää edellään. Vähänpä tiesi poika miten elämä loppuu 79 vuoden kuluttua.

Minulla on seuraava vuoronumero kourassa. Millaiseen helvettiin saa itse kuolla? Millainen kauhu, kun tukehtuu tai koko vartalo kouristaa syöpäkivuissa. Voiko kuolemalle nurkan takana nauraa ja pyytää viimeisen piikin ja lähteä kuten itse haluaa vai joutuuko kohtaamaan uskovien paskojen ylimielisyyttä ja kieltäytymistä kuolinavusta?

Mitä luulet, onko sinulla rohkeutta kohdata helvettisi ilman sedaatiota. Oletko nähnyt miltä näyttää kuolevan kouristukset ja kasvoilla paistava alaston kauhu. Lyhtytolpan monisteen sanoin..."missä vietät iäisyytesi". Lupaan sinulle, että putoat totaalimustaan ja kaikki loppuu kaikennielevään tuskaan. Ei ole putkea - jonka päässä kirkkaassa valossa omaiset jo viittelöivät. Se on deindividuaation aikaansaama luulo - jotta jaksaisit elää maanpäällisessä putkessa sen hetken - kun nöyryyttäsi tarvitaan.Tuossa puolisoni taulussa katson sitä - minne menen aikanaan tai ensi yönä, katson kallojen valtakuntaa. Haurastuvan luukasani luo matkaan unissa kuten sinäkin. Ilman mennyttä, ilman tulevaa. Maailmankaikkeuden suurin demokraatti tulee ja ottaa. Painoton henkäys ei missään ja transition hetkellä tietoisena siitä - että kuollutta muistetaan vuosi, muiston sitten armeliaasti feidaten. 

Jumalako, kiss my ass, jos jumala olisi - ei pikkuinen lapsi kuolisi nälkään tai pommin repimänä juuri nyt tällä hetkellä, lapsen sijaan kuolisi se - joka nälän aiheutti tai pommin myi riistäjälle.
© copyright Tiina Kolehmainen kaikki lainaaminen ja käyttö kielletty.