maanantai 16. lokakuuta 2017

Kiva kun kokosit....

Elettiin alkukevättä 2016.
Sain tietää, että opetushallitus on lähettänyt peruskouluihin uuden opetussuunnitelman. Siihen kuului oleellisena osana mediakasvatus.
Niinpä otan yhteyttä kouluun, jossa omat lapseni ovat käyneet. Tiedustelin millaista opetusmateriaalia mediakasvatuksen yhteyteen on tuotettu.
EI MITÄÄN on vastaus..ei niin yhtään mitään.
Niinpä teen uudestaan oman medikritiikki ja kuvanlukuohjeistukseni pikkuopsin ja lähetän sen opetushallitukseen, tarkoituksena auttaa.
Kuluu kuukausi ja tulee vastaus mailissa. Vastaus on 25 vuoden opetusuralla saamistani legendaarinen.
-
"Kiva kun kokosit näitä".-
Ehdotin yhteistyötä keravalaisille kouluille. Koulutoimenjohtaja ei vastaa, Keravalla ei viranomainen vastaa sähköposteihin. Mutta koulussa innostutaan ja pidän lyhyen mediakritiikin luentosarjan. Kukaan opettaja tai oppilas ei ollut aiemmin kuullut avaamistani asioista. Jo ajatus otsikon, ingressin ja lehtikuvan synkronista on vieras puhumattakaan siitä, mistä ja miten jutut ja kuvat tulevat lehteen. Ei tietoa. Nada.
Mutta se siitä koska, Suomi.
-
Alla kuluvan päivän 16.10. 2017 HS ja sen juttujen riipimistä omalla tavallani. Sillä tavalla, josta mediakritiikki kumpuaa. Se tapa tyhmistyvässä Suomessa olisi tärkeä.




Hei Benavides..olit  siis 19-21 vuotias  ollessasi stadissa kiinteistövälittäjä! En muuten usko. Mahtaako kenelläkään olla edes LKV tutkintoa siihen ikään, puhumattakaan asiakaspiiristä ja kokemuksesta. Toimittaja miettiköön, mitä kirjoittaa ja tehköön jatkokysymyksen.


Miksei kuvittaja tehnyt CS kortista negatiivia, juuri niin sen olisi pitänyt näkyä röntgenkuvassa. Kuvitus ei toimi. Osaajat asialle, mars!



Miten voi ottaa tylsemmin pönötyskuvan kahdesta naisesta, joilla innovaatio käsissään. Toisella tappi kourassa ja toinen tappia tuijottaa. Miljöö ei kanna kuvaa, on vain sama pönötys kuin kaikkialla. Laite pääosaan ja siitä rakentamaan kuvaa tätien ja borrelioosin ympärille. Nyt pääasian mitta on alle 3 prosenttia kuvan pinta-alasta. Osaajat hommiin, mars.




Jutussa ei sanota mitään siitä, että Itävalta ei koskaan perannut natsimenneisyyttään -

Anschluss 1938 meni hienosti - Itävaltalaiset olivat rajalla vastassa käsi pystyssä. Sodan jälkeen ei juuri ketään tutkittu tai tuomittu ja nyt Itävalta on taas fasistinen maa. Juttuun siis pientä mainintaa todellisuudesta joka tistaa menneisyyttä.Toimittajat asialle, mars!
Jottei totuus unohtuisi.
Kuva O. Ang. 1938. Kuvan suoja-aika ummessa.
Itävaltalaiset rouvat vastaanottamassa ei kovinkaan murheellisina natseja.



Mun suosikkipalsta....viikon eläin! Lisänä kerrottavaksi karmea tosiasia, poro petteri punakuono ottaa sopuleita jos kiinni saa ja maistelee myös haaskoja. Vegaanit vaviskaa.





Jutussa sisällä sanotaan, että sähkäauto voisi luovuttaa virtaa valtakunnanverkkoon. No sen pitäisi tehdä se talvella - jolloin sen omasta virrasta menee suuri osa auton lämmitykseen. Mutta en ole nähnyt yhtään juttua, jossa katsottaisiin paljonko akusta jää ajamiselle vaikka 15 asteen pakkasella. matkanteko poukkoilee pistorasialta toiselle. Huurre unohdetaan kokonaan. Toimittajat asialle, mars!


Hyvä että Kittilää kurmitaan. Nyt on syytä kaivaa kepun ja lestadiolaisten pyhä yhteys Pohjanmaalla esiin. Siellä ei saa kukaan duunia tai urakkaa - ellei ole kepulilestoihin päin rähmällään. Turussa valtaa pitää ketonen-casagrande-vihanto-puolimatkapulju, joka todellisuudessa johtaa kaupunkia. Miten muualla, journalistit läpeensä korruptoituneiden kuntien kimppuun mars.


Tosiasiassa perheet riitelevät vimmatusti tuosta asiasta. Naiset syrjäyttävät isät sossujen tuella ja isä on lopulta maksamisesta kipeenä lapsiaan näkemättä yksiössä Mellunmäessä ja ohut patja lattialla. Miehen murjomisesta ei kirjoiteta mittään, koskaan.

 Tässä kuvat Sorosin yliopistosta CEU:sta. Naamoilla se juttu sitten kuvitetaan, ei itään jännitettä laitokksen kieltämään pyrkivien välillä. Galluppia mennään kuvaan keskieurooppaan. Skeidaa.


Nyt pitäis aukaista miltä Finninosta tuntuu ahneuksissaan estettyään leffan näkymisen Suomessa. Toimittajat asialle, mars!


Kuuluu se, just sitä lätkään tullaan katsomaan, että veri valuu. Formulaa katsotaan ja toivotaan - että joku kuolee ja kansa sanoo ihastuksissaan hooooooh kun jäälle tulee verta. Jengi on nyrkkeilyssä ihan kiimassa. Väkivaltaa sieltä haetaan, hei.





Jutussa olisi voinut tutkia, miten monta itsemurhaa ao... pulju eli Ferratum on Suomessa häpeämättömällä koronkiskonnallaan saanut aikaan. Mutta ei, sankaritarina tehdään.



Sääli - että vain matemaattisesti lahjakkaat pääsevät lukemaan lääkikseen. He ovat yleensä tunnekylmiä ja loogisia -- kun lempeitä humanisteja pitäisi saada lääkäreiksi.Toimittajat asialle, mars!




Koska miesten eturauhassyöpää aletaan seuloa. Naiset saavat monenlaista tukea yhteiskunnalta, miehet saavat kuolla rauhassa sairauksiinsa. Toimittajat asialle, mars!