maanantai 13. helmikuuta 2017

Puputti puhaltaa valokuvia? PÄIVITYS 18.30

HUOMAA päivitys alinna.

Tiina Puputti toimii VVI:ssä opettajana.
VVI oli aikanaan, Matti Kalevan toimiessa omistajana ja pääopettajana jopa merkittävä valokuvauksen jatkokoulutuspaikka. Nyt sieltä saa kuvista päätellen diplomin kuin Pietarin valelääkäriakademiasta.
-
Puputti kirjoittaa revontulien käytöstä henkilökuvauksessa ja mainitsee, että on alkanut "keräillä" kuvia Pinterest tililleen. Jos kuvat olisivat hänen omiaan, ei niitä kaiketi tarvitsisi kerätä Pinterestiin, vaan niitä voisi käyttää suoraan omista arkistosta tai JOPA ostaa kuva, josta pitää. Keräily vaikuttaa kovasti.....no katsotaan mikä on vastaus.

Keräilyilmoituksesta johtuen esitin hänelle kysymyksen tänään klo 10.53. Jos hän on maksanut kuvista ja sopinut tekijänoikeudesta niin ok...muussa tapauksessa ei niinkään ok. Jatkoa siis seuraa.


PÄIVITYS!
Katsotaan hiukan kuvien lähteitä.
Kun Puputin Pinterestsivuilla olevaa esimerkkikuvaa hakee...hänen VVI blogiin linkittämäänsä materiaalia siis klikkaa, tulee sivulle nimeltä
 http://www.guiddoo.com/blogs/10-super-amazing-places-to-enjoy-the-mystical-northern-lights/
-
Siellä on jo originaalin kuvaaja häivytetty, kuvan alla mainitaan kuvan ( source of image) lähde auroravillage -- tuo sana ei enää ole linkki....ja kun auroravillagen sivut hakee esiin ei kuvaa enää pysty seuraamaan, missään ei näy originaalin kuvaajan nimeä, tai hänen ©:tään..
-

Vaikuttaa vahvasti siltä, että Pinterest on erinomainen keino häivyttää kuvaajan identiteetti ja kun kuva makaa tarpeeksi kauan ns. "löydettynä" Pinterestissä - se muuttuu ns. yleiseksi omaisuudeksi, hiukan kuin Janitskin tekee HS:n kuville, hups ne on mun nyt.
Turha edes mainita, että revontulien exifit ovat tyhjät alusta alkaen.
-
Alinna Tiina Puputin ottama kuva - (joka on kuvakaappaus ja sitaatti kritiikkiä varten). Kenen revontulikuva tuon krhmm... "Kuvasiskot" tyyppisen hirvityksen taustana on?
Värimaailma on aitoa technicoloria.

-
Oli selitys mikä tahansa...pidän tällaista toimintaa ehdottoman moraalittomana.
Tässä sivu, joka käsittelee ongelmaa lisää.
https://turbofuture.com/internet/Is-Pinterest-a-Haven-for-Copyright-Violations

Kuvakaappaus © Kuvasiskot, kuvasitaatti kritiikkiä varten. Vertaile kuvaan alla.