maanantai 23. tammikuuta 2017

Kellosepistä juustohöylällä (koulutus ) Opiskelijan valmistama kellon kuori.

Suuri valtiollinen juustohöylä haluaa sipaista viipaleen superammattilaisia valmistavasta Kelloseppäkoulusta.

19.-20.1 2017 Kelloseppäkoulun
opiskelijat vastustivat koulutuksensa rahoitusleikkauksia mielenilmauksen keinoin oppimismaratonina. Opiskelijat osoittivat, että menestystä saavutetaan vain olemalla läsnä opetellen osaavien opettajien tuella. Mikäli suunnitellut säästöt toteutuisivat, leikattaisiin lähiopetusta puoleen 30:stä 15 tuntiin viikossa. Kädentaitoja ei voi oppia kuin itse tekemällä.
Hallituksen suunnitelma ajaisi kansainvälisesti uniikin koulutuksen alas muutamassa vuodessa.

Hallitus rimpuilee koulutuksen supistamisen kanssa ja ottaa hiukan kaikkialta ja paljon joiltain. Vaikutus on sama kuin pissata pakkasella housuun, ensin lämmittää ja sitten tulee kovasti kylmä.
Kelloseppäkoulusta valmistuneilla on käytönnössä täystyöllisyys. Koulusta valmistuu mikromekaanikoita ja kelloseppiä, jotka ovat erittäin haluttuja elektroniikka- ja instrumenttiteollisuuden eri tehtäviin. Heitä saattaa olla Cernissä tai Aaltoyliopistossa valmistamassa ultrahienoja rakenteita tutkijoille. Kelloseppinä heistä osa tekee maailman hienoimpia kelloja. He toteuttavat robotiikkaa ja instrumentteja.

Nyt hallitus ja ministeriö haluaa poistaa osan heidän koulutuksensa rahoituksesta. Manuaalin ammatin hienouksia on mahdoton oppia videon äärellä nettiluentoa katsellen. Käsityötä ei voi opettaa etänä. Toivotaan että heidän positiivinen protestinsa herättää virkamiehet ja poliitikot tajuamaan, että opiskelijat edustavat kapeaa osaamisen sektoria joita tullaan katsomaan ja ihailemaan USA:sta saakka. Suomalaisen osaamisen ja koulutuksen alasajo on tyhmää ja sillä on kauaskantoiset seuraukset.
Jos tätä lukeva on ministeriön virkamies, vastaatko aikanaan siitä, että nämä työmahdollisuudet valuvat pois Suomesta?Tämän voi tehdä vain käsityönä.


Opiskelijat työpöytiensä äärellä, tämän hallituksemme haluaa lopettaa.