maanantai 26. joulukuuta 2016

Teko ja sen seuraus, osa I ( terrorismi)

Terrorismin synty - osa 1.
1800 luvun lopulla oli Afrikka ja Lähi-Itä siirtomaavaltojen sopimuksin jaettu osiin, joista myöhemmin tuli valtioita. Valtioiden rajat vedettiin jokseenkin aina viivottimella välittämättä kansoista, etnisyydestä, uskonnoista, klaaneista tms. Sellaiset asiat olivat merkityksettömiä hyötyä tavoitteleville siirtomaaherroille, kuten IsoBritannia, Saksa, Ranska, Belgia jne. Maailmasta tehdiin länsimaista kulutusta palvelevan rosvoamisen kärsimysnäytelmä rosvottavien maiden kansalaisista välittämättä.
-
Siirtomaavallat solmivat 1885 Saksassa sopimuksen, jolla Afrikan valtioiden rajat määritettiin. Eurooppalaiset olivat 1870-luvulta lähtien käyneet armotonta kilpailua Afrikan luonnonvaroista.
Otto von Bismarck kutsui koolle kokouksen, jossa päätettiin Afrikan kolonialisoinnin säännöistä. Neuvottelut käytiin nopeasti ja rajoista sovittiin maantieteestä tai kulttuurieroista välittämättä.
Rajoja määritettiin pituusasteiden perusteella tai ne laskettiin matemaattisesti, rajat piirrettiin viivaimella suoraan blankoihin karttapohjiin, välittämättä vähääkään siitä- missä asui tuo tai tuo kansa, tai oli asunut tuhat viime vuotta. Jos jako herätti kapinan tapettiin kapinalliset konekiväärillä ja hengissä selvinneet vietiin orjiksi.
"Olemme jakaneet vuoria, jokia ja järviä  tietämättä edes, missä ne sijaitsevat”, kirjoitti Britannian edustaja lordi Salisbury vuonna 1890.
-
Lähi-Itä ei paljoa poikkea Afrikasta.
Öljyn löytyminen tuhosi lopullisesti kansojen rakenteen ja itsemääräämisoikeuden. Myös Lähi-Idän maat jaettiin viivottimella sen perusteella, miten kuviteltiin hyödyttävän eniten.


Lähi-itä on sotien näyttämö.
Parin sadan vuoden ajan on monet sodat Lähi-itään tuotu Euroopasta ja  1900-luvun toisen puoliskon aikana USA:sta. Lähi-idän  surkea tilanne on eurooppalaisen kolonialismin ja suurvaltapolitiikan johdannainen. Sotiin ei alueen kansoilla ole ollut muuta osaa, kuin kärsimysten kestäjän.
-
1800 luvun lopulla luotiin siis maailman väkivaltaisen jaon johdosta vakaa perusta kansainväliselle terrorismille, jonka seurauksena vuosittain maailmassa kuolee tuhansia ihmisiä. Paikallisia kansoja ja Islamia on turha syyttää tilanteesta. Me länsivallat olemme kaiken kärsimyksen syy.


Terrorismin synty - osa 2.
Kansanmurhat, orjatyövoiman säälimätön käyttö, lapsityövoima. Isäntavaltion toteuttamat rankaisutoimet. Katolisen ja evankelisen uskonnon pakkoistuttaminen, tautien - kuten influenssan tietoinen tartuttaminen, keskitysleirit. Prostituutioon alistaminen, rikollisuuden suosiminen, huumekaupan laillistaminen. Kaikki paha, jota ajatella voit. Länsimaat ovat alistaneet Afrikan ja Lähi-idän tilanteeseen, jossa epäoikeudemukaisuuden helvetistä on noussut kostajia, niin nousisi täälläkin vastaavassa tilanteessa.Vuosikymmeniä jatkuneet valkoisen miehen hirmuteot saivat aikaan syvälle kapseloituneen vihan, josta terrorismin on hyvä ponnistaa. Kansan muisti on valikoivaa ja minimaaliset hyvät teot hukkuvat synkän ja verisen hyväksikäytön virtaan. Suomalainen voi ajatella asiaa meitä vuossatoja alistaneiden Ruotsin ja Venäjän kontekstissa.

Terrorismin synty - osa 3.Israelin valtio synty aloitti valtiofasismin palestiinalaisia kohtaan, palestiinalaisilta vietiin maat vedoten raamatun sanaan. Raamattua voidaan pitää monien seemiläisten kansojen nuotiotarinoiden kokoomaalustana - josta otetaan käyttöön aina tilanteeseen sopiva määräys tai tuomio -- toimitaan aivan kuten Koraaninkin suhteen.-
Öljyn hallintatarpeen seurauksena USA on mellastanut alueella terrorisoiden maita ja kansoja kymmeniä vuosia, Iran, Irak, Afganistan, Saudi, Jemen, tuki Israelin fasismille jne.
Englanti on tukenut USA:ta samoin Ranska ja jopa Suomi, joka kouluttaa Peshmergoja, yrittäen hankkia kotimaahamme terrori-iskua näin ärsyttäen alueen toisinajattelevia asukkaita. Neuvostoliiton hirmuteot Afganistanissa ja Venäjän siviileihin kohdistamat murhapommitukset Aleppossa ovat ihan oma lukuna.Amerikkalaista kulttuurivientiä Irakiin. Kuva "
War is a crime" org, käyttölupa

Tee ajatuskoe.
Mieti miltä sinusta tuntuisi, jos vieras (väkivalta)valta tulisi Suomeen ja heittäisi hallintokoneiston vankilaan. Sukusi tapettaisiin, omaisuutesi otettaisiin toisten käyttöön ja sinut heitettäisiin keskitysleirille. Kuulisit, että vaimosi on viety vieraan vallan upseerien prostituoiduksi ja lapsesi raatavat ulkomaisen yhtiön plantaasilla kuollen hitaasti nälkään.


Sinustakin tulisi aivan varmasti terroristi.