perjantai 18. marraskuuta 2016

Kamalat kuvat ( kuvajournalismi)Valokuvaaja, (en käytä sanaa lehtikuvaaja - koska hän ei sitä kuvista päätellen ole) Sakari Piippo on työskennellyt valtioneuvostolle ja keksinyt mielestään hauskan - joskaan ei uuden- tavan saada ihmistä karmean näköisiä. Ao kuvaustyyli oli vallalla viitisen vuotta sitten esim USA:ssa taidevaikutteisessa "grunge" kuvauksessa..-
Valtava elämys ja sen resepti.
Laukaistaan kamera ja salama jonnekin kohteeseen päin, himmennetään tarpeeksi, jotta vallitseva ei pääse vaikuttamaan D:tä loiventavana. Suora salama lakaisee pitkin kasvoja tuhoten kasvonpiirteet ja nostaen ihon epätasaisuudet esiin.. Ilmeet eivät ole ns. valmiita, vaan salaman 1/ 15 ? 000 osasekuntia katkaisee kasvojen 200 lihaksen transitioprosessin johonkin henkilölle epäedulliseen randomkohtaan, jonka Piippo valitsee käyttämäkseen kuvaksi.
-
Sietämätön kirveen isku niskaan lehtikuvaajille, joita on enää jäljellä muutama ammattilainen. Mitä enemmän tällaista vain kameran tekemää roskaa tulee esiin, sen vaikeampaa ammattikuvaajien on toimia muutenkin hankalissa oloissa. Olen aina omassa koulutuksessani korostanut kuvaajan vastuuta seuraavalle samaa henkilöä kuvaavalle. Tämän vastuun Piippo on unohtanut kokonaan ja kusee oikeiden ammattilaisten aamumuroihin tempullaan.


Valokuvan © copyright ehkä Suomen valtio, ehkä Sakari Piippo ehkä Juha Rehula, ehkä???? who knows.
Kamera ja salama ja kenno ja prosessori ovat tehneet nämä kuvat. Ei Piippo. Kukaan kuvaaja tässä maailmassa ei pysty tietämään, mitä seuraa tällaisesta kameran käytöstä. Lopputulema on aina sattuma, koska kuvan syntymähetki on vähintään se 1/15000 sekuntia.
-
Piippo ei tajua myöskään seuraavaa.
Kun nämä hirviöiksi muutetut naamarit leviävät somessa - ne näkee taatusti lauma rasisteja- jotka varastavat ne solvauskäyttöön ja sitten niiden naamareiden lapsia aletaan kiusaamaan koulussa. Kiusaamista tehdään jo nyt julkkisten lapsille manipuloiduilla kuvilla joissa ---hankalan ihmisen otsaan on istutettu esim. penis. Piippo - lisäsit lasten koulukiusaamista tuottamalla materiaalia rasistien ja fasistien vihasivuille.
Kyseessä on ilman epäillystä halveksittavaan asemaan saattaminen -- vaikka henkilöiden intimiteetisuoja onkin alentunut -- ei heitä saa julkituoda hirviömäisen näköisenä.

-
Piippo tuottaa ihmisistä kamalia reproja kameratekniikalla ja sattumanvaraisesti. Teko on jälleen yksi osoitus amatöörikuvaajien kyvystä tuhota alaamme. Tai mitä siitä nyt on jäljellä. Hienovaraisen vallanpitäjän kritiikin, kuvaajan indoktrinaation voi toteuttaa kuvan visuaalisella voimalla, siihen ei tarvita BW:n sävymaailman kiristämistä äärimmilleen ja yliterävöintiä.
-
Hra Piippo. Tulisin mielellään luoksesi. Voisitko koota yhteen perheesi ja sukusi olohuneeseesi ja sitten juttelette ihan  vapaasti ja minä kuvaan käyttämälläsi tavalla muutaman KIVAN kuvan Teistä ja julkaisen somessa. Otapa yhteyttä jore.puusa at kolumbus.fi. Lupaan kuvata niin, ettei Teitä tunnista edes ajokorttinne kuvaan tuotostani vertaava viranomainen. Sanotaan vaikka niin, että kun minä olen ihan oikea ammattilainen, niin niitä kuvia katsoessasi sinulle tulee itku.
Entä jos itku tulee näille kuvaamillesi, tai heidän lapsilleen.????
Häpeä, mitä menit tekemään vielä töissä oleville kollegoilleni ja kuvaamiesi omaisille.
-
Post Scriptum: 

SJL puollustaa Piippoa. Minua ei. Vaikka ollen useita kertoja pyytänyt apua, että saisin tehtyä retropspektiivin kuvistani - ei apua SJL:tä kuulu, ei näy. Pressfotokuvanihan on kaapattu kansallismuseoon, jossa niitä en saa edes katsella. Puhumattakaan, että saisin pois 200 kpl omia 701 koodisia myyntikuviani. Virasto vastaa minulle, kuin olisin ihmisjäte.

Lehtikuvasta puhumattakaan. Et tule, emme anna, et saa, kuvasi ovat täällä ja pysyvät.
-
( huomautus! tässä päivityksessä en puutu mitenkään SJL / Piippo / Valtioneuvosto väliseen riitaan oikeuksista kuviin. Ao riitely tuntuu toki huvittavalta, vaikkapa Sanoma Oy:n vietyä kuvaajilta oikeudet ajat sitten ja läiskäistyä juridisen vastuun kuvaajalle, jos Sanoma itse myy kuvan vaikka kondomipakkauksen kylkeen Unkariin)

Edit: Harjasin syvemmälle ja Piippo onkin ryhmä 11 jäsen. Hujanen myös. Hujanen taas on peliriippuvaisia aikaansaavan Ray:n ja Raymondin kuraattori. Siellä Piipon kuvat olivat ensimmäisen kerran. Ryhmä 11 syöpyy kaverilta kaverille mentaliteetilla valokuvamailmaan kuten Lehtikuvaajat Ry:n Zappaklubi aikanaan. Kuvista viis ---mutta raaputa sinä minun selkääni, niin minä rapsutan sinun.