keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Omam maan razzismia ( yhteiskunta)


Rassujen kaikkein tavallisin väittämä on: "vittu somppu sai sossust auton ja sille maksettii kortti ja taskuun pantii rahaa pensaa varte, se on kaikki meijä vanhuksilt pois".
-
No eihän se niin ole. Uskomus on jäänyt elämään, ihan niinkuin joka syksy somessa ylipursuava keskustelu koirille myrkkysyöttejä tarjoavasta henkilöstä. Ei häntä ole koskaan löydetty ja kuolleet koirat ovat menehtyneet ihan muihin juttuihin.
Mutta koska kaikki uskovat niin, sen täytyy olla totta.
Uskon minäkin, ettei Jumalaa ole ja meitä siten ajattelevia on monta. Sellaiseen joukkoon kuuluminen on turvallista. Ongelmani on, etten koskaan voi todistaa kantaani. Koirien myrkyttäjätarinan sentään todistaa poliisi huiputukseksi ja minäkin voin todistaa luuloksi sen, että sosiaaturva tarjoaisi nuo edut maahanmuuttajalle tuosta vain.
-
Jos joku vielä jaksaa väitellä rasis....anteeksi maahanmuuttokriittisen kanssa, voi koettaa esittää, että Suomessa on lait, joita pääsääntöisesti noudatetaan. Niinpä sosiaaliturvaa koskee lainsäädäntö, jota viimeiseksi sosiaalityössä olevat tädit rikkovat. Nuo lait määrittävät tapaus tapaukselta sen, mitä vanhus tietyssä tilanteessa saa ja mitä sai se pakolainen. Ne saannit menevät sentilleen sen mukaan, mitä noudatettava data määrää.
Kun tuota kirjoittaa ja lisää vaikka linkin pykäliin ja laittaa jonkun casen esille niin...palaa sulake poksahtaen toiselta puolen aitaa.
-Ja sitten suomalainen kirjoittaa perkele että kuka saatana tässä sentään jostain jotain jostakin tietää jumalauta.
-

Olen lukenut vuosien varrella hyvin paljon ns. massapsykologiaa. Reichin "Fasismin massapsykologian" olen kahlannut eestaas. Mutta mitä se auttaa, että minä tajuan (vajavaisesti) miksi primitiivireaktio syntyy? Olemme alkuliman äärellä tässä. On aivan samantekevää, mitä sinä ajattelet ja tiedät ja mitä hän ja he. Mikään mitä sinä sanot, ei mene perille. Ei ole keskusteluyhteyttä. Vain kaksi pintaa, jotka hankautuvat hetken yhteen ja kipenöinnin jälkeen erkanevat.
-
Maamme on jakaantunut kahtia tai kolmia niin pahasti, ettei kukaan kuuntele toistaan. Viha syttyy vastapuolelle heti tuhanteen kertaan plagioiduista lauseista, joilla ne toiset itseään ravitsevat. Ja vastoinpäin. Siten ei nousta lamasta, eikä limasta.

Jotain työkaluja löytyy yllä linkkipalkista deindividuaatio sanan takaa.