torstai 1. maaliskuuta 2018

Surullista osaamattomuutta osa #189.

Kun lehti tekee näin yleishyödyllisen jutun elvyttämisestä, niin sydämestään toivoisi, että kuvat ottaa ammattivalokuvaaja. Yksi valokuvaajan perusosaamisen mitta on, ettei edes koeta kuvata MUSTIIN pukeutuneita ihmisiä lumella LPI 60 luokkaa olevaa D = korkeintaan 1,2 sanomalehteen, jolloin syntyy kuvasarjan näköisiä epämääräisä pipopäisiä möykkyjä. Senverran pitää tietää. ( HUOM! toki noin voi tehdä JOS osaa avata mustan pään.) Toinen mitta on vartaloiden mittasuhteiden toistumisen vaikeus eli ns. "jäätelötötteröilmiö" kun kuvataan tarpeettomasti yläviistosta ja kaikenlisäksi laajiksella, joka on tässä turhaa.
-

Tässä kuvakoosteessa kuvat ovat kuin hädissään olevan amatöörin ottamia, vaikka kuvaaja lienee kokenut sotakuvaaja. Tällaisesta tulee niin toivottoman surulliseksi.
Asiassa on hyvä puoli, Meltio ei tiettävästi ole esitellyt itseään 7 päivää lehdessä tai Me Naisissa kuten toinen julkkiskuvaaja.
-
Tästä puuttuu enää kuvaajan kertomus kuvaamisesta, toimintamalli joka tekee naurunalaiseksi nykyisen HS:n reppareita. Lehtikuvaajan pitää olla näkymätön, hajuton ja mauton ja puhua vain kuvillaan.


Copyright HS / kuvat Niklas Meltio / kuvasitaatti kujokritiikkiä varten.