perjantai 2. helmikuuta 2018

Kaksinaismoralistien kokoontumisajot

Suomeen on syntynyt rinnakkainen oikeusjärjestelmä.

Toisaalta on poliisi joka tutkii. Syyttäjä, joka syytää. Oikeus, joka tuomitsee ja syyllinen joka suorittaa rangaistuksen.
-

Toisaalta meillä on #metoo järjestelmä, jossa random nainen ilmoittaa vapaavalinnaisen miehen häirinneen häntä, jolloin miehen elämä, työ ja perhe loppuu IltaSanomien lööppiin. Kohteina ovat ne miehet, joista on hyödytty tarpeeksi, saatu elokuvarooleja, julkisuutta ja rahaa. Kun miehestä ei enää voi hyötyä, hänen ahdistelunsa julkistetaan.

Törhönen lienee syyllinen ahdisteluun ilmoitetussa mitassa, mutta rikollista ja epäsopivaa toimintaa varten on oikeuslaitoksemme, jonka ensimmäinen toimija on poliisimme. Onko poliisille tehty aiheesta rikosilmoitus nyt tai erityisesti silloin, kun asia tapahtui? Vai onko maailma muuttunut niin, että voin kävellä YLE:n ja kertoa, että eräs naispresidentti laittoi kätensä reidelleni ja siitä alkaa ekaloituva lumivyöry.
Hey c`mon, jos teen sen, ei asiasta seuraa mitään, koska minä olen väärää sukupuolta.
Miehen asema yhteiskunnassa on seuraava....
Vanhempi "puumanainen" saa katsoa timmiä nuorta viriiliä miesvartaloa ja tuota esineellistävää  katsetta ylistetään, mutta vanha mies -katsoessaan himoiten nuorta naista- on limainen kuvottava pedofiilisetä.

IltaSanomat on kaksinaismoralistien kokoontumisajojen ensimmäinen osallistuja.
Samalla hetkellä, kun Ulla Appelsin kirjoittaa, että ollaan vaaravyöhykkeellä, jos tuomitseminen ahdistelusta perustuu vain väitteisiin...IS lööpittää Törhösestä oikein kunnolla.
Miksi?
Koska se lööppi lisää myyntiä, IS:a ei kiinnosta mikään muu. Olen ollut kahtena kesänä siellä kesäkuvaajana ja tiedän, millaista oli lööppikiima. Ne tehdään rimaa hipoen. IS ei ajattele collateral damagea. Törhösellä on sukulaisia, ihmisiä - joilla ei ole asian kanssa mitään tekemistä. He tuhoutuivat tähän yhteen lööppiin, alkaa koulukiusaus ja työpaikkakiusaus ja halveksinta. Jos katsot kuvaa lööpistä, näet miten keltainen otsikkorivi, "Elokuva-alan naiset jne....." on pientä fonttia ja  jäi lööppikehyksen alle niin, että jouduin vetämään lööppiä alas pari senttiä ottaakseni kuvan.
Itse väite on kissankokoisena totena esillä.  Arveluttavaa toimintaa suhteutettuna journalistin ohjeeseen:

11. Yleisön on voitava erottaa tosiasiat mielipiteistä ja sepitteellisestä aineistosta. 
12. Tietolähteisiin on suhtauduttava kriittisesti. Erityisen tärkeää se on kiistanalaisissa asioissa, koska tietolähteellä voi olla hyötymis- tai vahingoittamistarkoitus.


Toinen hypokriittisten kokoontumisajojen osallistujaryhmä ovat asiasta vihdoinkin ilmoittaneet naiset. Ollaanpa realisteja, siis:

1. Seksinkipeät, valtaa pitävät ukot ehdottelevat ja kähmivät. Se on taatusti tapahtunut.

2. Samojen ukkojen kautta ao. rouvat ovat saaneet duuninsa ja elintasonsa. Siksi kukaan heistä ei ole ahdistelun aikana ja jälkeen vinkaissut sanaakaan asiasta.
Miksi?
Koska siihen olisi loppunut eteneminen uralla. Se on 110% väärin, mutta yhtä väärin on hyötyä ahdistelusta olemalla hiljaa ja altistaen kollegansa samalle kohtelulle..
Mikään ei estä hakeutumasta muualle, jos valittu ala haisee. Eikä mikään olisi estänyt liittoutumasta 20 muun kähmityn kanssa ajaen asia eteenpäin.

3. Nasima Razmyar aloitti melkoisen mekastuksen Törhösestä ja vaati eroa. Tietääkö hän 100% varmasti, että kaikki väitetty on totta? Ei tietenkään, ei kukaan muukaan tiedä.  Samoin ovat toimineet kymmenet naiset viimeisen puolen vuoden aikana. Asiassa on yksi mutta.  Lynkkaus ei saa olla 2010 luvun keino, nyt yhteiskunnassa kuitenkin vallitsee riemukas ajojahti. Mutta se ajojahti olisi pitänyt käynnistää sillä hetkellä, kun ahdistelua esiintyi - ei vasta sitten, kun ahdistelijan kautta ei enää saa etuja ja ahdistelija voidaan heittää hyödyttömänä roskiin.

5. IS lööpissä on Törhönen ja Väyrynen omatekemässäni. Yksikään naisjärjestö. Yksikään kansanedustaja, yksikään asian suhteen tärkeä ihminen ei reagoinut sanallakaan, kun linkitin heille bloggaukseni Väyrysen lentoemäntäahdisteluista. Kyseessä oli presidenttiehdokas, joka ylitti sen yhteiskunnan jakolinjan, jonka alapuolella lynkkausjoukot vaivatta liikkuvat - mutta jonka yläpuolella ilmiantaja onkin väärässä - vaikka hän on miten oikeassa.Ilta-Sanomat on itse eräs ahdistelun tyyssija,
kuten Iltalehtikin. Ura siellä ja monessa muussa lehdessä eteni päätoimittajan tai toimituspäällikön sängyn kautta. Kummakyllä kukaan reiden kautta asemaansa edenneistä ei ole tullut esiin ex pomojaan ahdistelusta syyttäen.
Kesäkuvaajana katsoimme iloisin silmin erään merkittävään asemaan nousseen naistoimittajan kesäduunihakemusta. Sen liitteenä oli valokuvia, joissa ao. neito esiintyi rihmankiertämättäkään ja pääsi duuniin, että heilahti.
Ulkomailla isojen talvikisojen aikana Sanomien ylemmän tason toimijat olivat alemman tason naistoimittajien yövieraina.
Kukaa ei siitäkään puhu (nut) mitään. Me, minä näin touhun vierestä. Mutta silloisiin ahdistelijoihin ei median lynkkausjoukon käsi nytkään ulotu. Nuo ahdistelijat nimittäin nostivat monet naistoimittajat nykyasemiinsa. UusiSuomi oli aikanaan kuin bordelli, lehden saunaosasto oli kauhun paikka monelle kesätoimittajalle. Kukaan ei tule esiin- Journalistiliitosta puhumattakaan, jolla on oma haudattu työpaikka-ahdistelu ihan liian lähellä. Monen toimittajan ura urkeni lauteilla, johdon puuskuttaessa päällä. Ooh aah, kaksi työntöä ja tuijotus ja duunimesta


Sukelletaan syvemmälle yhteiskunnan tummiin vesiin. 

Eduskunnan kuppila ja perussuomalaiset. Puolueen edustajat olivat itse näkemänäni kiinni naispuolisessa henkilökunnassa kännissä ollessaan, eräs heistä -pappi- kyttäsi konekirjoittajaa naisten vessassa ruusupuskan kanssa. Eivätkä he olleet ainoita, vaikka eniten toki touhussa, pesän vonkaaminen maistui muidenkin puolueiden uroille. 
Meteli aiheesta, no ei tietenkään.

Tullinpuomi. Ministerit ja kansanedustajat kävivät hakemassa yöseuransa siellä istuvista sairaanhoitajaopiskelijoista. Kävin kerran ihmettelemässä menoa. Paikalle tulivat kokoomuksen kaksi johtavaa henkilöä melkoissa takatuupparissa, huojuivat ovella ja napsauttivat sormiaan - jolloin määrätyt tytöt nousivat ja menivät kainaloon. Normiarkea poken mukaan.
Meteli aiheesta, no ei tietenkään.

Lentoemännät. Ei Väyrynen ollut ainoa ahdistelija, kukaan ei kerro, mitä tapahtui presidenttien tukijoukoissa ensimmäisessä luokassa vuosien varrella. Eräällä Lontoon matkalla sieltä tuli lujaa ulos punaposkinen lentoemäntä korjaillen vaatteitaan. 
Meteli aiheesta, no ei tietenkään.

Urheilu. -70 ja -80 luku oli yhtä ahdistelun sekosortoa. Ahdistelua koettiin usein hormoneja täyteen pumpatuilta naisurheilijoilta. Itse juoksin pakoon erästä kiekonheittäjää. Siipeilijät naivat naisurheilijoita respasta saunan kautta huoneisiin joka puolella. Urheilujohtajat käyttivät sumeilematta naisia hyväkseen ja ihan yhtäpaljon toisinpäin.
Meteli aiheesta, no ei tietenkään.

Uskonto. Pohjanmaalla tiedetään, kuka lestadiolainen nai eniten tyttäriään ja tyttärentyttäriään. Yleistä tietoa. Mutta lestoilla on oma järjestelmänsä. Tietoon tulee pikkuruinen jäävuorenhuippu. Pääministerimme on lesta.
Saarnaajat käyttävät hurmoksissa olevia nuoria tyttöjä sumeilematta hyväkseen.
Kun isä panee tytärtään, hän pyytää anteeksi saatuaan lestadiolaiskikkelinsä ulos.
Silloin tyttären on sanottava sääntöjen mukaan: "kaikki veriruskeat synnit on anteeksiannettu isäkulta",  eikä aiheesta saa koskaan puhua. Ja ensiyönä uudestaan. 
Meteli aiheesta, no ei tietenkään.

Armeija. Varovaisia median ulostuloja on ollut. Naisalokkaita ahdistellaan öisin. Mutta millaista se oli kun itse olin intissä 1971? Säkylässä oli paljon raiskaustapauksia. Sotilaskodin ja keittiön naisia ahdisteltiin, eivätkä tekijät oleet varusmiehiä. 
Meteli aiheesta, no ei tietenkään.

Kirkko. EVL on ollut vuosia työpaikkakiusauslistan kärjessä.  Yksittäisiä tapauksia on tullut julki, esimerkiksi pappien tekosista rippileireillä. Lahkot peittelevät nuorisotyöntekijöittensä tekemää tyttöjen pakottamista anaaliyhdyntään. Sitä kun ei pidetä seksinä varsinaisesti, esimerkiksi vapaakirkossa.
Meteli aiheesta, no ei tietenkään.

Vankilat. Homoseksuaalinen raiskaus on arkea. Pehmeä, paatumaton uusi vanki, joka ei ole eristyksissä - raiskataan varmasti. Siitä kertominen johdolle merkitsee teroitettua hammasharjaa vasikan reiteen.  Vankilassa syntynyt ohje uusille tuomiota suorittaville ei ole tyhjästä: "Älä nosta pudonnutta saippuaa lattialta suihkussa muuten kuin kyykyssä."
Meteli aiheesta, no ei tietenkään.

Ja lista jatkuu. Mihinkään sen kohtaan ei puutu IS - IL tai muu informaatiokanava oikeuslaitoksesta puhumattakaan. Vastauksessaan minulle tasa-arvovaltuutetun toimisto sanoo, etteivät he voi tehdä mitään, ellei väärin kohdeltu itse tee asiasta ilmoitusta. Lastensuojelu voi tehdä - miksei aikuistensuojelu?
Meteli aiheesta, no ei tietenkään.

Mikä on ihmisen henkilökohtaisen itsekunnioituksen määrä. Puolittuuko se heti, kun on saatavissa etuja? Siitä olen varma. Kuten olen kymmeniä kertoja kirjoittanut, jos me lehtikuvaajat ja toimittajat kertoisimme osankin siitä, mitä olemme nähneet, koko yhteiskunta pysähtyisi ainakin hetkeksi. Siksi aikaa siis, että asianosaiset ehtisivät kieltää ja väittää ajojahdiksi. Kun koetamme yrittää parantua vanhasta taakasta, parantamistoimien täytyy läpäistä koko yhteiskunta, ei pysähtyä loppuun käytettyihin ressukoihin.
Amen!