torstai 16. marraskuuta 2017

Meltio (saattaa) tapattaa ihmisiä

Somessa leviävät Niklas Meltion kuvat Kemijärven pakolaiskeskuksesta. SOME:ssa mikä tahansa leviää hetkessä minne tahansa. Niin levisivät Koutaniemenkin intiimit kuvat tytöistä, jotka silvottiin...Nyt heidän elämänsä on deletoitu yhteisön ulkopuolella. Tyttöjen alastomuus, tabun näyttäminen maailmalle ja yhteisölle maksettu raha ym muodostavat yhtälön - joka kenialaiskontaktieni mukaan vielä räjähtää suvun ja tyttöjen silmille.
-
Nyt Meltio kuvaa muslimimiehiä vähissä vaatteissa Suomessa, sitten samat miehet poistetaan täältä ja  kuvat leviävät klaanien sisällä Irakissa tai siellä minne asettuvat. Jo pelkästään kristittyjen alueilla eläminen ( kristityt kontaktit) ja oman ihon paljastaminen voi johtaa tappamiseen lähi-idässä.
Mutta suomalainen kuvajournalisti ei sitä käsitä, vaan ottaa hyödyn itselleen kun voi - mitä nyt noista muista. Mitäs antoivat leikata itsensä tai mitäs tulivat tänne järveen juoksemaan.
Valkoisen ihmisen arrogantti katse.
Typerät kuvaavat--- ja YLE typeryyttään julkaisee.
-
Tekisin tästä JSN:n kantelun, mutta sen johtaja esti edellisenkin kanteeni väittämällä, ettei ohjelmaa oltu esitetty 😃 YLE:ssä, joten tyhjän saa pyytämättäkin.


Kuvat YLE, copyright YLE ? - kuvaaja Niklas Meltio, kuvasitaatit kuvajournalismikritiikkiä varten.

Post Scriptum 1:
Hypoteettisesti: "entä jos musta kenialaiskuvaajahenkilö ( mies) tulisi Suomeen ja pääsisi kuvaamaan Jakomäkeen huumebileitä - joissa teinihenkilöt juoksevat ilman rihmankiertämää umpikännissä ympäri asuntoa ja naiskentelevat iskän ja äipän bunkassa...ja sitten hän julkaisee kaman someen, josta se leviää Suomeen. Mitä ajattelisit rakas YLE?"
Koutaniemi ja Meltio saavat tuhota ihmisten elämiä YLE:n tuella, mutta entä tuo hypoteettinen kenialaiskuvaaja? Saisiko hän, julkaisisiko YLE ?


Post Scriptum 2: Vahinko on jo tapahtunut, joten en laita laatikkoa henkilöiden kasvoille. Minun sivuni ei YLE:n julkisuudelle ihan pärjää 5 - 15 lukijan päivävauhdilla.

Hi guys!
This story is about a finnish photographer who shot a story in a refugee center and local R and T media, YLE run the story in the web. Pics show the refugees in almost no clothes at all - which is strict taboo in Iraq. Now those refugees are turned back and who knows what happens to them back in middle east. Would You shoot such a story?