sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

UusiSuomi, rasistien ja äärioikeiston äänitorvi


Printtimedia Uusi Suomi kaatui vuonna 1991.
Kuvasin siihen viimeiseen lehteen pari haastettelua. 1989 Aaamulehti /Almamedia kaatoi Pressfoton - koetettuaan saada AP:n kuvalinjan itselleen ansaintakeinoksi. Ei onnistunut. Kuvaajat irtisanottiin ja tuhottiin Suomen paras kuvaajayhteisö. Jäin työttömäksi. Sitten UusiSuomi / Alma kaatoi UudenSuomen, siellä sunnuntaiosaston päällikkönä toiminut exäni sai potkut samalla. 
Kahden lapsen perhe oli jonkun aika aivan lamassa. Rakastimme syvästi Tamperetta :-)

UusiSuomi nousi jaloilleen verkkolehtenä Herlinin rahoilla. Herlin oli journalisti. Tavattoman herkkähipiäinen tosin - mutta kuitenkin ammattilainen. Nyt Herlinin lähdön jälkeen US toimitus ei ammattimainen enää ole. Lehden linja on myös muuttunut oikeistolaisesta äärioikeistolaiseksi. Erityisesti lehti antaa blogisastossaan tilaa perussuomalaisille ja heitä ylistäville. Perussuomalaisten rasistisetkaan kommentit tai tekstit eivät johda kirjoittajan poistamiseen. Blogeissa saa kirjoittaa mitä tahansa, jos se solvaa pakolaisia, sortaa vähemmistöjä tai on uskonnollista propagandaa. Näitä vastaan argumentoivat menettävät kirjoitusoikeutensa nopeasti.
-
Kirjoitin Laura Huhtasaaren mediavihasta ja tyypillisestä persuvalheista kommentteja, joissa koetin penätä häntä perustelemaan väiteitäänmediasta. Kahden samanlaisen kysymyksen jälkeen minut poistettiin. Koetin siis tukea lehdistövapautta ja torjua journalismin kimpppuun  hyökkäämistä. Se ei ole sallittua US:ssä.
-
Tänään 4.6 Huhtasaari kirjoittaa lähinnä naurettavaksi tulkittavaa roskaa sarjassa “suvivirsi kiellettiin tytöltä kun muslimit on tyhmii”. Kirjoituksensa kommenteissaan hän toistuvasti ihmettelee, miksei hänen määräyksestään media tutki asiaa. Onhan hän vielä pari vuotta kansanedustaja. US säännöissä sanotaan, ettei saa jankata..sitä Huhtasaari tekee alla olevan koosteen mukaan. Mutta koska hän sopii agendaltaan US:n äärioikeistolaiseen rasismiin - hän saa tehdä sitä vapaasti.
-
Alla juttu, jossa fatkat :-) persukoulunopen oikeinkirjoitusta ja 17 kertaa saman toistoa. Minun kaksi kertaani samaa kysymystä olivat bännin arvoista jankkausta, Huhtasaaren 17 kertaa saman toistoa eivät UudelleSuomelle ole.


Aiemmissa kirjoituksissaan Huhtasaari on avoimesti pilkannut toimittajia osaamattomuudesta. Nyt hän nostaa esiin tyhjänpäiväisen asian ja vaatii toimittajia reagoimaan. Kun toimittajat eivät Huhtasaaren naukumisesta piittaa, hän saa taas syyn haukkua toimittajat ammattitaidottomiksi. Samalla hän tekee itsestään surkuhupaisan marsijsijan, joka koettaa epätoivoisesti varmistaa paikkaa tulevassa eduskunnassa - jonne hän pääsi vain kauniin ja symmetrisen ulkomuotonsa johdosta.