sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Suomi 100v. logo ( graffat)Jonkunlaisen graafisen suunnittelijan koulutuksen saaneena ja kolme vuotta teatteri AD:na touhuttuani -hieman mietin tätä suomi100 logoa...tai oikeastaan liikemerkkiä.
-
Onpa omituisen ryhditön lopputulos. Jos Tapani Aartomaa, yksi Suomen julistetaiteen isistä (RIP) saisi tämän oppilastyönä eteensä- lentäisi tekijä kaksi volttia taaksepäin vaikeusaste 3,7 ja ulos luokasta.
-
Fonttina on joku PC tuhansista displayfonteista. Etumerkkinä HAND..en jaksa kahlata, hae jos kiinnostaa tuolla etuliitteellä. 100 on suoraan ns. insinöörilävistys - eli kone on suhteuttanut kirjasinvälit. Ykkönen on vaikea välistää ja kun siitä puuttu ns. sherif eli väkänen, se kelluu yksinään. Välistys olisi pitänyt säätää numero numerolta. Ykkönen on omituinen, en jaksa hakea, mutta luulen että sherif on otettu pois normaalifontista....ehkä?
-
Jos näillä kirjoituksilla olisi jotain merkitystä hakisin fonttiperheen ja tsekkaisin onko se copyrightsuojattu, koska fontti on pieni ATK ohjelma sekin ja yleensä lopputuloksesta ei makseta lisenssimaksua. Olkoon. Saattaahan tuo olla toisinkin - elämmehän totuuden jälkeistä aikaa. Välistys keinuu kautta linjan - mutta pahempaa on rivivälin staattisuus, kooste on nyt taas kuin suoraan Macista. Linjausratkaisu ei ole keskitetty mutta ei oikealla eikä vasemmallakaan.
-
Finland painottuu optisesti isommaksi, vaikka on sama pistekoko. Tuosta saavat ruotsinkielen torjujat vettä myllyyn. Jokainen koosteen elementti on erillään, ne eivät muodosta kokonaisuutta jossa olisi typograafista säännönmukaisuutta. Kirjoitan vielä lisää jatkossa erityisesti tuosta sataluvusta, koska siitä tulee mieleen joku mainos mutta en saa päähäni mikä. Pitää tehdä reversehaku.
Kamalan ja amatöörimäisen näköinen. Tulee mieleen miljoona markkaa maksanut meritapankin logo, jossa kiveä ja puuta. Sen teki 3D ohjelman mallikirjaston defaulteilla brittimainostoimiston harjoittelija AD:n ollessa ruokatunnilla,. Huhuh...