torstai 19. tammikuuta 2017

Hummat ( lehtikuvaus)Jo loppuneessa duunissani kohtaa eläimiä harva se päivä. Eläimet ovat enimmäkseen kuin ihmiset. Jos niille on rehellinen ja kiva,  ne diggaavat. Jos pelkäät - eläin tajuaa sen heti. Jos olet tyhjä sisältä - eläin tajuaa heti. Jos olet julma ja paha...sekin menee jakeluun.
( nohjaa.... Hitlerin Blondi hauvalla lienee ollut heikko ÄO ja vaisto)-
Kun menee hevosten kanssa samoille huudeille, saattaa pelottaa, sillä heppa on iso eläin ja se voi tehdä sinulle pahaa menettäessään luottamuksen. Sama koskee lehmiä ja erityisesti sonneja. Menneisyys maatalon poikana auttaa.
Koirien kanssa toimiminen on helpompaa, jos itsellään kuvaajalla on koira. Kissoihin taas ei päde mikään järkikäytös, ne voivat vetäistä siekaleen naamastasi - vain huvikseen. Käärmeet ja muut eksoottiset ellut vaativat paikallisen tai omistajansa osaamista.-
Olen kuvannut läheltä ison osan ellusektotoria, poislukien leijona- ym kisapedot ja merenelävät kuten hait. ( minulla ei ollut kameraa kun Puerto Vallartassa uin päin mustekalaa)

-
Tuleva lehtikuvauksen opaskirja käsittelee myös ellujen kanssa toimintaa --- tulossa näillä näkymin jouluksi 2017.... enpä sitä olekaan tehnyt vasta kuin 15 vuotta :-)