perjantai 3. helmikuuta 2017

Rotat veivät työmme ( valokuvaus) (PÄIVITYS 5.2.)

Päivitys 5.2... Käväisin "jatkoajassa" - koska siellä vieraileva näytti minulle muutaman törkeän kommentin. En nyt viitsi tässä toistaa, mitä siellä sanottiin - mutta näkee selvästi - että urheilutoimittajien ym. kansoittama paikka. Siitä jengistä nuorempi painos, joita me ammattikuvaajat raahattiin kauluksesta -80 luvulla lentokoneeseen, siivottiin oksennukset ja pantiin lehdistökeskuksessa istumaan koneen viereen -lyötiin tulosliuskat siihen ja käskettiin hoitaa hommansa kestokännistä huolimatta.
Laajemmin sivuston henkeä kuvaa alla  jatkoajan keskusteluista poimittu palanen. Ei siis suuresti ihmetytä - että ilmaistyövoimarotat siellä nakertavat ammattilaisten työtä. Moraali on lakannut olemasta.
Toistan -hyi helvetti.
Näiden takia kaksi kollegaani on tappanut itsensä ja lisää tulee varmaan.
-
Tein päätöksen, että pyydän journalistiliiton jäsenistöltä kannanoton tähän touhuun, suutuin senverran ao puljun toimista. Tämän lisäksi otan yhteyden jokaiseen mediaan - joka käyttää heidän tuottamaansa materiaalia ja julkaisen asian koko ammattikunnalle.
------------------------------------------------------------


Fyysikko - joka rakastaa valokuvausta ja tekee siksi ilmaistyötä.
Autokoulunopettaja, josta on kivaa nähdä kuvansa YLE uutisten sään alussa.
Peruskoulunopettaja, joka ilmoittaa paikallislehdessä tekevänsä hääkuvaukset kilometrikorvauksella, koska pitää häistä.
Toimittaja, joka alkaa mukisematta kuvata, kun hänen työtoverinsa lehtikuvaaja on irtisanottu.
-
Ilmaiseksi kaikki tyynni.
Annan tällaselle joukolle nimen rotat. He nakertavat sen vähän hauraaksi, mitä ammattilaisuudesta on jäljellä. Ilmaisamatöörien röyhkeys ja kyvyttämyys piitata niistä, jotka ovat tehneet valtavan työn hallitakseen koko lehtikuvauksen sektorin -- on kasvamassa.
-
Yksi heistä rakastaa jääkiekkoa - yksi jalkapalloa - yksi politiikkaa - yksi synttärihaastatteluja  - yksi autojuttuja - yksi matkailujuttuja - yksi jne...
Heiltä puuttuva empatia aikaansaa masennusta ja surua niissä, jotka hallitsevat koko sektorin ja joille siitä syytä maksettiin takavuosina palkaa. Nyt lehti voi kysäistä fyysikolta, että ehditkö vetään illan matsin, saat kahvilippuja, tai lehti soittaa autokoulunopettajalle- voitko kuule kuvata tätä ja tätä, saat nimesi kuvan alle. Niin nämä rotat nakertavat, joka suunnasta kuvajournalismin pois. Samalla siitä häviää kriittisyys ja visuaalisuus ja konteksti..ja syknkroni juttujen kanssa.
-
Jos suoraan sanon niin minua oksetti lukea tämän fyysikon arroganssia. http://www.lepolandianmajakka.com/
Kaiken taustalla on suomalainen moraalittomuus ja piittaamattomuus lähimmäisestä. Vaikka mitä tarjoaisitte - en missään oloissa menisi tuhoamaan lähimmäisen toimeentuloa, en voi käsittää ihmisiä, jotka niin tekevät. Toki olen jo vanha ja syntynyt aikana, jolloin toisen omaa kunnioitettiin. Siksi en ymmärräkään varastamista, lähimmäisen elämän pilaamista ja sillä ylpeilyä.

Ja..
taustalla toimii yksi pahimmista journalistisen alan rottajoukoista..jatkoaika.com joka teettää kaiken ilmaiseksi ja kehtaa ylpeillä sillä.
Hyi helvetti.