keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Fasistimarssi

Poliisi sai 99 itsenäisyyspäivänä 2016 kunniatehtävän suojata noin 150 natsin marssia yli Pitkänsillan. Edellisen kerran siitä on marssinut saksalaismielisiä - punaisia tappamaan pyrkineitä joukkoja-  1918 keväällä. 
Kuvasin, kunnes minulle tuli aidosti huono olo. Oksetti, koska näky oli tuttu ympäri maailmaa.. Nuoria tyhjäkatseisia ja harhaanjohdettuja ihmisiä marssii kolmijonossa kohti verenpunaista taivasta kuvitellen olevansa oikeassa. Megafonista napsahteli sotilaallisia käskyjä ja sloganeiden kertosäkeitä. " Saastat ulos…Kansallissosialismi jne.." 
Kun huuto kajahtaa katukuilussa ennen Pitkääsiltaa, purskahtaa takanani ollut pieni tyttö itkuun ja kysyy isältään: "miksi noi on vihaisia". Ehkä hän on juutalaista alkuperää ja geneetisesti tietää näkevänsä wannabe tappajien lauman.

Jokainen tuossa joukossa kieltää allaolevan koskaan tapahtuneen. Omituista, koska tätähän he haluavat. Mikseivät siis iloitse sielunveljiensä aikaansaannoksista?

Natsien, fasistien ja rasistien suojaamiseksi oli käynnistetty mittava poliisioperaatio. Laskin Hakaniemessä noin 30 poliisiautoa - joista yksi HKL vuokrabussi massapidätystä varten. Menin laskuissani sekaisin 55 poliisimiehen kohdalla.  
Suuri osa poliiseista oli muualta, kuului Turun ja Savon murteita.
-
Mitä tämä kaikki maksoi, paljonko sinä ja minä maksoimme fasistien suojelusta?
Tehdään hyvin karkea arvio. Jos poliisin kuukausipalkaa on 3000 euroa, siitä tulee 37 viikkotunnin mukaan  about 20 euroa tunnissa -- se pyhälisänä 40 euroa / tunti. 
Työaika oli about 8 t x 40 x poliisien määrä - jota ei tiedä kukaan ulkopuolinen mutta heitä oli tuotu paikalle noin valistuneiden 250 arvioiden mukaan. Eli noin 80 000 euroa. Siihen majoitukset ruoka ja monta muuta kustannusta. 
Sanotaan, että 100 000 euroa meni yhteiskunnan rahoja siihen, että äärioikeisto sai tepastella turvassa pitkin stadia. 
-
Käytetään heidän tematiikkaansa, kaikki tuo oli poissa veteraaneilta ja muilta vanhuksilta. Fasistien takia mummot saivat yhden vaipan vähemmin ja vaareilta otettiin iltakaffeen yhteydestä pulla pois kuukaudeksi. Kiitos natsit.
( äläkä tule minulle sanomaan, että syy oli vasemmiston. Natsien vastustaminen on kansalaisvelvollisuus, siinä missä äänestäminenkin)


Itsenäisyyspäivän musiikki oli poliisihelikopterin säksätys kaupungin yllä. Tuossa kuvassa pyhä kolminaisuus, roskaruokaa myyvän amerikkalaisfirman logo, lysähtänyt Suomen lippu ja taisteluvalmis heko. Plus katolta tuleva enteellinen savukiehkura.


Tämä on hauska -leikkaa ja liimaa peli. Duunaa natsille lippu. Kun ukkeleilta ottaa lipun pois heistä tuleekin kaupungin työntekijöiden näköisiä, niiden -jotka sahaavat lehmuksista ns "varasoksat" pois keväisin, eli pienet rungosta esiintulevat taimet. Ja Puusan lakia 77C toteuttaekseni tähtäsin lampunjalan keskelle Sturmbannführerin pipoa.Päästiin siihen mitä kaikki haluavat. Jääkiekkoa katsotaan, koska halutaan jonkun vuotavan verta ja vammautuvan kentälle ja formula 1:stä, jotta joku palaisi kuoliaaksi autoonsa. Miekkarista kunnon kansalaiset haluavat nähdä tämän vaiheen, olepa hyvä ja nauti.


Sitten tulevat esiin nämä onnettomat, voit toki kutsua heitä rohkeiksi. Kun ei muuta ole, kuvaajat kuvaavat heitä ja minä kuvaan aina kuvaajia kuvaamassa. Mitään hyötyä näistä ulostuloista ei ole, vain haitaa. 
-
Vastarinta on hajanaista ja natsit marssivat muodostelmassa nauttien deindividuaation massaorgasmista. Marssivat nyt ja -40 luvulla. Jos ei tunne historiaa - on pakotettu elämään se uudestaan. (kuvituskuva)


Ja kuten aina poliisi lopulta dyykkaa jonkun ressukan niskaan ja vie hänet mustelmilla pois. Niitä mahtoi tullakin, koska sekasorron keskellä näkyi miten monoa tuli lujaa sinnetänne. Suomalaisten kylätappelut olivat kuuluisia satoja vuosia, moderni versio tässä alla.. Pientä, surullista, verenhimoisten joukko ympärillä ja kaukaa "tapa se" huuto.


Allaolevaan tuotantotapaan tämä joukko pyrkii ja pääseekin, en epäile. Me uskomme hyvään ja pelkäämme olla mitään mieltä. Olemme passiivisuudessamme kuin Kekkilän Kanankakka kaikelle toiminnalle - joka hajottaa ja myrkyttää yhteiskuntaamme. 
-40 luvulla suvakit poistettiin kuvan tapaan..saammeko me ennen 2020 saman kohtalon? Opimmepa silloin ainakin nopsaan kaivamaan kuopan itsellemme. Sanotaanhan, että reipas työnteko pitää ajatukset poissa surullisista asioista! 
Aivan varmasti kuvissa marssivista löytyy muutamia, jotka ovat valmiita kuvan "hauskoihin harrastuksiin". 
ja videokin